ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

McDonalds vägrade servera handikappad kvinna

John Airaksinen · 4 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Dawn Larson har lärt sig att använda sina fötter som händer.

Dawn Larson har lärt sig att använda sina fötter som händer. Foto: Richard A. Chapman/AP


Fick inte ta emot maten med fötterna

klar

Artikellänk är kopierad

Dawn Larson lider av Holt-Orams syndrom och har varken fullt utvecklade armar eller händer.
Dawn Larson lider av Holt-Orams syndrom och har varken fullt utvecklade armar eller händer.Foto: Richard A. Chapman/AP

STÄMNING. McDonalds vägrade servera en kvinna på grund av hennes handikapp, skriver Chicago Sun-Times. Dawn Larson lider av Holt-Orams syndrom, och har varken fullt utvecklade armar eller händer. Hon har fått lära sig att använda sina fötter som händer – något som inte accepterades på en av McDonalds drive through-restauranger i Rockport, i Illinois.

Larson tilläts betala för maten i den första luckan, men vägrades sedan hämta ut maten i den andra. Den anställde tittade på henne "med avsmak" och frågade "Vad är det för fel på dig? Har du inga armar? Visa dina armar" berättar Larson för Chicago Sun-Times. Den anställde tog sedan tillbaka påsarna med mat från hennes utsträckta ben och stängde igen luckan.

Enligt Chicago Sun-Times erbjöd restaurangen ett presentkort på 10 dollar som kompensation för händelsen, som inträffade 3 november förra året. Larson säger att hon några månader senare fick utstå samma behandling på en annan McDonalds-restaurang i Rockport.

klar

Artikellänk är kopierad

John Airaksinen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro