ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Med desperation mot mörkare världar

Amy Amber · 17 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Mary Louise Parker pratar med Metro om "Weeds"

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Louise Parker är även aktuell i SVT i serierna ”Vita huset” och ”Angels of America”.
Mary Louise Parker är även aktuell i SVT i serierna ”Vita huset” och ”Angels of America”.

WEEDS Hon är änka och langar marijuana  - storyn i dramaserien "Weeds" har upprört många narkotikamotståndare i USA och i Sverige. Mary Louise Parker pratar med Metro om sin roll som Nancy Botwin. Innan inspelningarna av den andra säsongen har Mary-Louise Parker stylat om sin rollfigurs hem. – Jag stylade om badrummet, säger Parker som har ett intensivt intresse för sin rollfigur. Det kan verkligen berika en rolltolkning och fylla ut en scen, att ha rätt sorts rekvisita, säger hon.

Ut åkte ”billiga stearinljus”, in kom dyra vinflaskor på badkarskanten – en nostalgisk påminnelse om hennes bortgångna man. Nancy Botwin är trots allt en cannabislangande förortsänka i sorg och skuldsatt för att upprätthålla ett liv i övre medelklassen för sina två söner. Parker spelar sin desperata hemmafru med en sårbarhet och oförutsägbarhet som för första säsongen belönades med en Golden globe. Hon antyder att desperationen kommer leda till allt mörkare händelser i säsong två. - Andra världar, jag gillar att spela scenerna när Nancy befinner sig i som störst fara, säger hon. – Jag tror att hon är en person som inte nödvändigtvis accepterar vad som händer omkring henne, och inte nödvändigtvis hör hemma där hon befinner sig. Så när vi ser henne i den här världen, bli beskjuten... jag gillar henne i de situationerna. Jag tycker det är jätteintressant att hon försöker passa in, trots att hon vet att hon inte hör hemma där.  Jag gillar när det är dramatiskt och saker går åt pipan. Cannabislangningen fortsätter i andra säsongen, med teamet Doug, bokföring (Kevin Nealon), Dean, juristen (Andy Milder); Conrad, ”trädgårdsmästaren” (Romany Malco); och den slemmige svågern Andy (Justin Kirk) — som planerar att starta professionell odling. Nancy måste välja mellan att satsa på langarkarriären eller ett förhållande med narkotikaspanaren Peter Scottson (Martin Donovan).

Parker ser fram emot utmaningen.  – Alla mina roller är svåra, för jag gör dem svåra, säger skådespelerskan. Jag har aldrig kunnat bara glida in och bara göra en roll. Jag gillar att lyfta på stenarna och se vad jag kan hitta. Ibland är det svårt, men jag gillar den pressen. Jag gillar att få lort under naglarna. Jag gillar att svettas. Jag svettas aldrig på riktigt, men om jag gjorde det skulle jag vilja säga att jag kom hem svettig.

klar

Artikellänk är kopierad

Amy Amber
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro