ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Med hjärtats kraft

Mirijam Geyerhofer · 2 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Den emotionella intelligensen är A och O i vilket yrke som helst, säger psykologen Bodil Wennberg. Därför bör företagen sikta mer på hjärtat än hjärnan när de letar efter nytt folk. 

– Den emotionella intelligensen är A och O i vilket yrke som helst, säger psykologen Bodil Wennberg. Därför bör företagen sikta mer på hjärtat än hjärnan när de letar efter nytt folk.  Foto: Henry Lundholm


Nu letar rektryterare mer efter förståelse

klar

Artikellänk är kopierad

Hög IQ kan så klart vara eftertraktat när en tjänst ska tillsättas men emotionell intelligens – EQ – kan vara ännu viktigare. – Detta är A och O i vilket yrke som helst, säger psykologen och författaren Bodil Wennberg. Många tror att emotionell intelligens bara handlar om social kompetens men det innebär mer än så. EQ kan enkelt förklaras som en förmåga att förstå och ta ansvar för sina känslor. Ett exempel kan vara att märka när man börjar bli arg men ändå veta hur man ska behärska sig.Emotionell intelligens kan skalas in i fem olika trappsteg. Det börjar med förståelse för sina egna känslor och fortsätter med empati, ansvar, kommunikation och konflikthantering.Bodil Wennberg driver företaget Emotional Intelligence AB där hon arbetar med EQ, konflikthantering och ledarutveckling. Och när det kommer till just ledare så har det stor betydelse att tänka i rätt banor vid nyrekrytering av en chef.– När man har inflytande över andra människor är det extra viktigt att ha de här egenskaperna, att vara uppmärksam på vad man känner och att kunna stå för det, säger Bodil Wennberg.– Detta gäller självklart inte bara chefen utan även de an­ställda, och att försöka fejka sina positiva sidor på en arbets­intervju är både dumt och svårt. Inom en del yrken, som exempelvis läkare, är det självklart att den arbetssökande måste ha adekvat utbildning för tjänsten. I andra yrken där utbildning och erfarenhet kan vara lite mer flytande har det blivit vanligare att använda sig av EQ-tester som komplement. Bodil Wennberg tror inte att man framgångsrikt kan fejka EQ vid en intervju och säger att en duktig rekryterare förstår undermeningar och märker när svar blir svävande.Ett bra sätt att träna upp sin EQ är att ha en samtalspartner som inte är fördömande. Då riskerar man inte att få höra ”du borde känna si och så”.– Det handlar om att stå ut med det man känner, så man inte utsätter andra. Det är inte fel att vara arg men man ansvarar själv för vad man gör med sin ilska.

klar

Artikellänk är kopierad

Mirijam Geyerhofer
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro