ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Med kvinnors hjälp hoppas Miljöpartiet på ännu en tunnelbana

Peter Lindholm · 5 Dec 2013
Uppdaterad 6 Dec 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Miljöpartiets vision för Stockholms tunnelbanenät.
Miljöpartiets vision för Stockholms tunnelbanenät.Foto: Miljöpartiet

En helt ny tunnelbana och utökade tvärbanor. Det är vallöftet som ska få Stockholmarna att rösta på Miljöpartiet nästa år.

Miljöpartiet vill inte bara sätta igång arbetet med tunnelbanan till Nacka, Arenastaden och Barkarby omgående, utan också skapa flera nya linjer - Orange linje, utökad Spårväg Syd och utökad Tvärbana Norr.

Samtidigt återupprepar man kravet på att skrota den planerade motorvägsförbindelsen Förbifart Stockholm.

– Orange linje är ett klimatsmart alternativ till Förbifarten, säger oppositionsborgarrådet Daniel Helldén (MP).

Satsningen skulle också ge utrymme för 200 000 nya bostäder.

Eftersom kvinnor i större utsträckning än män reser kollektivt, enligt exempelvis Trafikanalys,  och dagens unga är de som främst drabbas av bostadsbristen faller det sig naturligt vilka som blir Miljöpartiets främsta målgrupp inför valen nästa år.

- Kvinnor och framför allt kvinnor som har ett miljöengagemang är en prioriterad målgrupp för oss, liksom första- och andragångsväljare, säger Per Olsson, ordförande för Miljöpartiet Stockholms stad.

- Våra medlemmar är också väldigt tydliga med att de som bor i miljonprogrammen ska inkluderas. Valdeltagandet är generellt sett lågt där och det finns en stor mening i att involvera dem.

Av Miljöpartiet Stockholms interna valplan, ”Grönt Stockholm 2014” framgår att frågorna som ska prioriteras i valkampanjen är klimat och miljö, trafiken, bostäder, skola och äldreomsorg. 

Enligt valplanen hoppas Miljöpartiet att med hjälp av ”världens bästa valrörelse” få 20 procent av väljarrösterna i Stockholm, där partiet har sitt starkaste stöd.

Vid valet 2010 fick man 14 procent i kommunvalet här. 

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro