ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Med mentor får du ett viktigt lyft för karriären

Mary Örnborg · 26 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
”Karriärutveckling behöver inte alltid vara ett steg uppåt, utan det kan innebära att ta ett steg i en helt annan riktning”, säger Kari Forsén.

”Karriärutveckling behöver inte alltid vara ett steg uppåt, utan det kan innebära att ta ett steg i en helt annan riktning”, säger Kari Forsén. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Sokrates var det för Platon, Nelson Mandela är det, Kari Forsén har det och är det: en mentor. Mentorskap är till för alla – oavsett om man är på väg in i, eller på väg upp i, karriären.När Kari Forsén, vd för IT-konsultföretaget Steria, för några år sedan fick en mentor blev det en kick.– Att få en mentor var superbra både för min karriärutveckling och för min personliga utveckling. Det kändes bra att kunna prata öppet med någon som förstår mina tankebanor och som dessutom kan ge mig rätt vägledning, säger hon.Kari Forsén har Håkan Mo­­gren, före detta koncernchef för Astra, som mentor. – Mentorskap kan användas för olika situationer. I mitt fall handlade det om att jag ville komma längre upp på karriärstegen. Jag har fortfarande Håkan som mentor eftersom jag fortfarande vill ta ett nästa kliv i karriären. Men mentorskap är lika mycket en metod som kan användas för handledning eller bara vara en motivationskälla, säger Kari Forsén.God lyssnare, människointresserad och öppen att dela med sig av egna erfarenheter – goda som dåliga. Det är karaktärsdrag som utmärker en modern mentor, tycker Kari Forsén.– Det är viktigare att en mentor kan lyssna och ställa frågor till sin adept än att komma med färdiga svar.Kari Forsén är dessutom själv mentor till två adepter som hon träffar regelbundet. En av dem har en chefsposition i advokatbranschen.– Fördelar med att vara mentor åt en adept i en annan bransch är att man kan prata fritt och öppet om allt. Vi behöver inte tänka på att bevaka våra positioner eller att vi konkurrerar med varandra. – Min andra adept är en kvinna som jag fick via ledarskapsprogrammet Womentor. IT-sektorn är en mansdominerad värld, så jag tror att jag kan tillföra en hel del där.Kari Forsén betonar att mentorskap varken handlar om vänskap eller är något som ska användas i terapeutiskt syfte.– Samtalen mellan mentor och adept ska vara strikt yrkesrelaterade. Om yrkeslivets svårigheter är relaterat till familj- och fritidslivet så är det väl okej att prata om.Tydliga mål och klara spelregler i början av en relation mellan adept och mentor är något som måste formuleras och följas, säger Kari Forsén.– Sekretessen är A och O i relationen. Man pratar ju öppet om känsliga saker och man måste kunna lita på att det inte kommer ut.

5 typer: Så använder du mentor om du är...

...STUDENT. En mentor kan hjälpa dig med hur du ska agera i valet av jobb och hur du ska ta dig ut i arbetslivet.

...NYBAKAD. Bör använda en mentor i syfte att få ett grepp om vad det är för typ av jobb du vill ha eller hur du bäst kan prestera på en anställningsintervju. 

...NYANSTÄLLD. Välj en mentor som har jobbat i många olika arbetskulturer och som har lärt sig hantera dessa. Mentorn kan hjälpa dig med hur du klarar den nya rollen.

...PÅ VÄG UPP I KARRIÄREN. Hur tar du nästa steg? Hur är det att sitta på toppen? En mentor med egna erfarenheter kan besvara dessa frågor. Man kan ha en bild av att ”detta är vad jag vill” men i samtal med en mentor komma på att detta egentligen inte är vad jag brinner för. Mentorn kan hjälpa dig att hitta andra områden som du kan utvecklas inom.

...ENTREPRENÖR. Hur kan du på bästa sätt använda dina idéer? Den frågan kan bäst besvaras av en mentor som själv är en lyckad entreprenör.  

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro