ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Med rätt strategi kan du flirta hem ditt livs kärlek

metro · 27 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Annika Olofsdotter Bergström – doktorand

klar

Artikellänk är kopierad

Du sitter på ett kafé och vid baren sitter en attraktiv man. Du tittar på honom. Han märker det och tittar tillbaka. Du tittar bort, tittar ut genom fönstret, tar en klunk kaffe. Efter en stund tittar du på honom igen. Han är verkligen attraktiv. Han tittar tillbaka. Du tittar förbi honom. Efter en liten stund tittar du på honom igen. Han dricker kaffe. Han tittar på dig. Nu håller du kvar blicken en liten stund innan någon av er släpper den. Han släpper blicken. Nu undrar du om han tycker att du är framfusig, inte så attraktiv, om han blev generad eller om han bara leker lite oåtkomlig.

Att flirta handlar om att balansera mellan att ha kontroll och inte, precis som ett bra spel ska vara. ”I’m in like with you” är en dejtingsajt med spel som tema. Du lägger upp din profil, får 500 poäng och startar ett spel som du till exempel döper till: Play with me or go religious – Do you know the difference between love and religion? Spelet har en begränsad tid och medlemmar som tycker att din profil och ditt spel är intressant kan satsa poäng för att få tillträde till att kontakta dig. Om fler är intresserade av dig så måste de satsa högre poäng. Man blir uppdaterad med mms eller sms vad som händer med ens vadslagning.

Förloraren blir av med sina poäng och på sikt en viss procent av sitt bud. Det gäller att vara strategisk hur många poäng man satsar och på vem man satsar. Har man förlorat många poäng kan man tillförskaffa sig nya genom att svara på de popup-frågor som syns längst ner, ”Do you like spring?” ger fem poäng och varje gång man loggar in får man 50 poäng. Förhoppningsvis vinner den du tycker är mest attraktiv. Priset är att du tar kontakt. Det riktiga spelet kan börja. På sajten kan du även spela minispel med andra medlemmar. Draw my thing. Du ritar och de andra ska gissa så fort som möjligt vad du ritar. Du kan chatta med dina presumtiva partners och lägga upp foton och filmer.

Iminlikewithyou är en lek mer än blodigt allvar. Att hitta kärleken, att flirta, blir ett spel i dess rätta bemärkelse. Du behöver inte längre fundera på om du har tur i spel och otur i kärlek eller tvärtom. I stället för att vara varandras motsatser flyter de nu ihop till ett. Iminlikewithyou svarar direkt på en av de viktigaste frågorna när man gör spel: why would anyone want to play this game? Jo därför att noone can resist to be loved.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro