ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Med smak av sommar

Pontus Frithiof · 26 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Snart finns det svenska jordgubbar, hallon och blåbär att köpa på torgen. En del kanske har hela trädgården full med bär under sommaren? Glass eller lättvispad grädde är ju klassiskt att servera med färska bär, men varför inte prova den italienska gräddpuddingen pannacotta i stället? För att hålla nere kalorierna föreslår jag att du har små portionsformar för pannacottan och i stället serverar med mycket bär. Personligen gillar jag att strössla lite råsocker över bären för att uppnå maximal smak. Vanilj- och yoghurtpannacotta med limemarinerade jordgubbar (4 portioner) 3 dl grädde 1 vaniljstång (snittad och urskrapad) 0,5 dl socker 2 blad gelatin (blötlagda) 1 dl turkisk yoghurt • Koka upp grädde, socker och vaniljstång  i 1 minut. Tillsätt sedan de blötlagda gelatinbladen och låt allt svalna till rumstemperatur. Tillsätt då yoghurten och vispa tills den löst sig. Därefter silar du allt genom en finmaskig sil. Gjut sedan pannacottan i portionsformar (vardera cirka 1 deciliter). Låt stå i kyl minimum tre timmar före servering.Limemarinerade jordgubbar 4 dl jordgubbar (sköljda och skurna i klyftor) 1 lime 2 msk socker • Lägg jordgubbarna i en bunke, tillsätt sedan rivet limeskal samt socker. Rör om försiktigt och låt dra någon minut före servering. Denna marinad passar bra speciellt till de importerade jordgubbarna som inte har så hög smak. Svenska solmogna jordgubbar kan man ju äta naturella om man vill.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Frithiof
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro