ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Medieprofilen": Det var Kafkaartat

Jenny Sköld · 30 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Reklammannen Anders Dalenius, den så kallade "medieprofilen", som först misstänktes för skotten mot en greve och hans sambo i Gamla stan, väljer nu att bryta tystnaden. I tidningen Aftonbladet berättar han om hur det var att bli gripen av beväpnad polis inför sina barn, utan att veta vad han var misstänktes för. Familjen hade just ätit middag när polismän med automatvapen ringde på dörren.– De frågade om jag var Anders Dalenius och bad mig komma ut. De sa inte så mycket. Jag fick ta på mig ytterkläder och så körde de ner mig till Kronoberghäktet, säger han till tidningen.

Upplevelsen beskriver han som absurd.

– Jag blev inte rädd, det var så löjeväckande. Jag visste att jag inte gjort något. Men det var en Kafkaartad upplevelse, säger han till Aftonbladet.Misstankarna mot Dalenius avskrevs helt för några dagar sedan.Anders Dalenius var studiekamrat med grevens nu misstänkta ex-fru på 90-talet, och har sedan dess haft sporadisk kontakt via facebook. Men greven har han aldrig träffat, säger han.Varför hans namn ändå dök upp i polisutredningen vill polisen inte förklara närmare.– Det var ett olyckligt missförstånd. Hans namn har nämnts, men han har inget med den inträffade att göra, säger kammaråklagare Rolf Hillegren.Anders Dalenius är en framgångsrik profil inom reklambranschen och har suttit i expertpanel i tidningen Resumés tv-sändningar i TV 8.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro