ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Medina, 4, träffades av nyårsraket: Så jäkla glad att det gick bra”

Emmelie Wallroth · 1 Jan 2016
Uppdaterad 1 Jan 2016
När mamma Sonia och dottern Medina kom hem hittade de ett brännhål i Medinas overall.

När mamma Sonia och dottern Medina kom hem hittade de ett brännhål i Medinas overall. Foto: Privat


Nyårsfirandet hade kunnat sluta i katastrof för familjen i Kil i Värmland. Plötsligt ser jag en raket som kommer rakt emot oss”, säger mamma Sonia Lönn.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter nyårsmiddagen hade mamma Sonia Lönn och de andra vuxna i sällskapet nattat barnen i omgångar för att de skulle kunna väckas igen till tolvslaget.

– Vi skulle gå till Gröna torget i Kil och titta på fyrverkerier. Det var ganska mycket folk, men det är stort och öppet där, så det kändes som en säker plats, berättar Sonia för Metro.

►LÄS MER: Här är sju tips om nyårsraketer

När de var framme skulle hon och dottern Medina, 4, gå över en väg när olyckan plötsligt var framme, vilket Expressen var först med att skriva om.

– Precis när vi tar ett steg fram så ser jag en raket som kommer rakt emot oss och exploderar precis framför oss. Den smäller fortfarande och jag försöker dra Medina intill mig, säger Sonia.

Plötsligt såg hon hur det började glöda och lysa i Medinas overall. Fyraåringen skrek och mamma Sonia försöka skaka henne för att få bort raketen som träffat dottern. Till slut föll den ned på hennes sko.

Medina klarade sig helt utan fysiska skador, men när familjen kom hem igen såg de hur dottern fått ett hål i overallen.

►LÄS MER: Fler och fler butiker vägrar sälja raketer

– Då var man mest bara så jäkla glad över att det hade gått bra. Overallen var ganska skyddande med det tjocka tyget, men tänk om hon hade haft en tunn dunjacka på sig?

Medina blev rädd och har påverkats av händelsen.

– Hon fick sova inne hos oss i natt. I dag har vi pratat om det och nu vet hon att det är farligt med raketer. Det är många tankar i huvudet nu, säger mamma Sonia.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro