ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Megaloppisen kan stoppas

Peter Löwendahl-Nyrén · 12 Apr 2012
Uppdaterad 12 Apr 2012
Här på gräsmattan hade loppisdeltagare ställt upp sina bord förra året, nu hoppas Kim Weinehammar att det inte  händer igen. – Funkar det inte i år, då lär vi nog inte få tillstånd igen, säger hon.  

Här på gräsmattan hade loppisdeltagare ställt upp sina bord förra året, nu hoppas Kim Weinehammar att det inte  händer igen. – Funkar det inte i år, då lär vi nog inte få tillstånd igen, säger hon.   Foto: Lena Garnold


klar

Artikellänk är kopierad

Nedskräpning, kvarlämnade prylar som ingen köpt och loppisbord på gräset bredvid spårvagnsspåret på Älvsborgsgatan. Det har fått trafikkontoret att dröja med att godkänna årets ansökan om megaloppisen i Majorna. 

Nu är den dock godkänd – med betydligt hårdare krav på arrangörerna än tidigare.

– Det var lite stökigt här och var förra året. Som gående ska man inte tvingas ut i gatan, och bilister ska kunna parkera utmed rännstenen och öppna sina dörrar. Sedan var det uppställning på själva spårvagnsområdet på gräsmattan på Älvsborgsgatan. Där vill vi inte att man ställer sig, det är ju inte lätt att stoppa en spårvagn om någon kliver rätt ut, säger Tomas Holmén, trafikkontoret.

Han nämner också att det var dåligt städat efter förra årets loppis. Och hoppas att det fungerar bättre i år.

– Förmodligen gör det det. Annars går det inte att ha loppisen. 

Kim Weinehammar, Hyresgästföreningen, arrangerar sin fjärde Megaloppis, och är väldigt nöjd över att tillståndet nu är i hamn. Nu är utmaningen att se till så att deltagarna sköter sig bättre i år.

– Var och en är sin egen arrangör, annars funkar det inte. Vi har inte resurser att ta hand om allting efter folk. Och funkar det inte i år, då lär vi nog inte få tillstånd igen, säger hon.

Men oavsett hur deltagarna sköter sig, är det inte klart om det blir någon fortsättning. Tidigare har loppisen arrangerats inom projektet Ekologisk stadsdel Majorna. Projektet avslutades vid årsskiftet och att Hyresgästföreningen står som arrangör även i år är en tillfällig lösning. Tanken är att samtliga inblandade – bland annat boende, bostadsbolag och Myrorna – ska driva loppisen på egen hand. I år har ingen tagit på sig det ansvaret. Om Hyresgästföreningen kan tänka sig att fortsätta samordna loppisen kan inte Kim Weinehammar svara på.

– Den frågan får jag lämna till Hyresgästföreningens ledning. Men jag tror att det skulle bli ramaskri om det inte blev av.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl-Nyrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro