ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mejl avslöjar SD:s planer för nyval

Karolina Skoglund · 1 Dec 2014
Uppdaterad 1 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

TT
TT

”Hur mycket pengar finns i kassorna efter att partistöd utbetalats i januari-februari?" Den frågan ställer SD:s partisekreterare Björn Söder till partiets distrikt i ett mejl som avslöjar partiets planer för ett nyval. 

Sverigedemokraterna laddar inför ett nyval. Det visar ett internt mejl från partisekreteraren Björn Söder, som Expressen och tidskriften Expo tagit del av. 

I mejlet, som riktade sig till partiets distriktsordförande och handlade om läget inför budgetbeslutet, vill han kartlägga resurserna inför ett nyval och samtidigt lägga munkavle på partiet.

"Det politiska beslutet vilar högst på riksdagsgruppen och jag uppmanar alla DO att, om förfrågningar från journalister kommer, inte uttala sig i frågan om hur man anser att partiet bör agera. Detta därför det är viktigt att beakta alla politiska, organisatoriska, ekonomiska och strategiska aspekter" skriver Söder, enligt Expressen.

I mejlet nämner han risken för ett nyval, som kan bli en konsekvens av en nedröstad regeringsbudget och vill försäkra sig att det finns ordentligt med resurser:

"Har ditt distrikt och kommunföreningar inom distriktet ekonomiska resurser att kunna genomföra en valrörelse under våren? Hur mycket pengar finns i kassorna efter att partistöd utbetalats i januari-februari?" står det i mejlet, enligt Expressen.

Enligt Henrik Vinge, pressekreterare åt Jimmie Åkesson säger till Expressen: – Hela rörelsen är redo att köra. Vi har gjort två valrörelser i år men man vet att vi kommer förmodligen att gå stärkta ur en tredje och då är man redo om det skulle behövas. ​

På onsdag väntar den avgörande omröstningen i riksdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro