ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mejl visar: Kent Ekeroth styr Avpixlats redaktion

Mimmi Epstein · 27 Jun 2013
Uppdaterad 27 Jun 2013

Kent Ekeroth (SD) har förnekat inblandning i den främlingsfientliga sajten Avpixlat, men nu presenterar Aftonbladet mejlväxling som visar att han har en styrande roll på redaktionen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Aftonbladet har tagit del av flertalet mejlväxlingar mellan Kent Ekeroth och Avpixlat-redaktionen. Bland annat skriver Ekeroth: ” Vi MÅSTE verkl se till att kunna nå varandra, samt att starta tidigare på eftermiddagen. Seriöst...” och ”Kom igen nu - gör sidan intressant och levande. Just nu ser det dött ut.”.

I januari ska Ekeroth ha skickat youtube-klipp till redaktionen och gett ordern ”lägg upp den här youtubevideon i stället för riksdagen”.

Det är inte första gången som SD anklagas för att ha med Avpixlat att göra. Det har tidigare dementerats av SD:s pressansvarige Martin Kinnunen:

– Vi har inte med den där sidan att göra, har han sagt till Aftonbladet.

Avpixlat finansieras av donationer som samlas in genom Kent Ekeroths privata bankgiro. 226 000 kronor sattes in på kontot 2011. Metro har sökt både Kent Ekeroth och SD:s partiledare Jimmie Åkesson för en kommentar.

Läs mer: Ekeroth beskattas för donation till Avpixlat

Läs mer: Avpixlat publicerade video med sexövergrepp

klar

Artikellänk är kopierad

Mimmi Epstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro