ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mellanösterns ishinksutmaning är här – att bränna IS-flaggor

Jack Werner · 5 Sep 2014
Uppdaterad 5 Sep 2014
Stillbild ur ett Youtubeklipp med över 30 000 visningar, där IS-flaggan eldas upp.

Stillbild ur ett Youtubeklipp med över 30 000 visningar, där IS-flaggan eldas upp. Foto: BURN ISIS/Youtube


Medan vi i väst häller isvatten över oss för att uppmärksamma nervsjukdomen ALS börjar nu fler och fler libaneser vända sig till elden istället – utmaningen #BurnISISFlagChallenge går ut på att elda upp flaggor för terrorsekten Islamiska staten.

klar

Artikellänk är kopierad

Precis samtidigt som filmfloden i taggen #IceBucketChallenge börjar tunnas ut så kommer den nya glödheta trenden från Mellanöstern – att markera mot terrorsekten IS genom att elda upp deras flaggor.

Det började när tre tonåringar eldade upp en flagga mitt på Sassinetorget i Beirut, enligt Yahoo! News. Därefter laddades en film upp på Youtube av användaren "BURN ISIS", där hen under taggen #BurnISISFlagChallenge uppmanade "hela världen" att göra detsamma.

Filmen har nu över 35 000 visningar.

Därefter tog det inte länge innan trenden var ett faktum, och enligt mättjänsten Topsy har nu 1 700 tweets skrivits som innehåller taggen. Flera av dem har fått stor spridning.

Trenden #IceBucketChallenge kommer efter nyheten att IS kidnappat ett trettiotal libanesiska soldater, och många libaneser känner nu att terrorsekten utgör ett hot mot landet

Alla hurrar dock inte över markeringen mot IS. Enligt den arabiska tidningen Asharq Al-Awsat har den libanesiska justitieministern Ashraf Rifi sagt att de tre tonåringarna som inledde trenden borde straffas, eftersom de eldat upp den text med den muslimska trosbekännelsen som står på IS-flaggorna. Rifi har fått mothugg av ett flertal medlemmar i det libanesiska parlamentet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jack Werner
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro