ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mello-prognos: Molly till final med hårdrockarna

Linda Hellum · 26 Feb 2016
Uppdaterad 26 Feb 2016
Molly Sandén.

Molly Sandén. Foto: TT bild


Inför den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen är det återigen ovisst. Till och med favoriten Molly känner sig osäker.

klar

Artikellänk är kopierad

Eclipse.
Eclipse.Foto: TT bild
Frans.
Frans.Foto: TT bild
Panetoz.
Panetoz.Foto: TT bild
Martin Stenmarck.
Martin Stenmarck.Foto: TT bild
Dolly Style.
Dolly Style.Foto: TT bild
Linda Bengtzing
Linda BengtzingFoto: TT bild

Nu har mello-tåget stannat i Gävle och det är dags för den sista och fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2016.

Och som vanligt har tittarna ingen lätt uppgift framför sig.

I det här startfältet finns Molly Sandén som sedan länge, och fortfarande, tippats som vinnare av hela Melodifestivalen med sin ”Youniverse” som hon skrivit tillsammans med pojkvännen Danny Saucedo samt John Alexis.

Och hon är den enda som anses säker att knipa en av två direktbiljetter till finalen. Men är egentligen någon säker nuförtiden? Tänk på Isa som var storfavorit i sitt heat men nu tvingas slåss om en finalplats i Andra chansen nästa vecka.

LÄS MER: Mamma Bengtzing: Linda ljuger inte alls bra

Dessutom har 23-åriga Molly, som trots sin ringa ålder är rutinerad, drabbats av prestationsnerver. Favoritmanteln är tung att bära och sångerskan har nojat över både uteblivna röster liksom risken att drabbas av sjukdom. Hon har till och med synts gå omkring med munskydd i anslutning till repetitionerna. Molly berättar för Expressen att hon är rädd för att sänkas av det.

– Jag känner mig frisk. Men jag har absolut en sjukdomsrädsla. Det är ju a och o för att man ska kunna leverera. Det jag är mest rädd för är den torra luften i arenan. Man får försöka dricka så mycket som möjligt. Jag försöker bara att må bra. Meditera, sova och träna, säger Sandén till Expressen.

Men bettingföretagen tror i alla fall på en promenadseger i deltävlingen för Molly och bakom henne har unge Frans Jeppson Wall dykt upp som gubben i lådan.

LÄS MER: Stenmarck: "Det kan behövas en gamling i finalen"

Han slog igenom som sjuåring för tio år sedan med ”Who’s da man” som var en hyllningslåt till Zlatan Ibrahimovic. Sedan dess har tonåringen koncentrerat sig på skolan och ett ”normalt” liv.

Men han gör sannolikt en ordentlig comeback med sin tillbakalutade approach tillika trallvänliga låt ”If I were sorry”. Han har växt stadigt under repetitionsveckan men fortfarande så är det hårdrocksgruppen Eclipse som anses som mest sannolik att också gå direkt till final med Molly.

De står för det enda bidraget i år som är melodiös hårdrock, de har en stark refräng i sin ”Runaways” samt är etablerade med sin egen publik.

Dessutom är barnens favoriter Dolly Style tillbaka jämte publikfriarna Panetoz.

Det har också snackats om Linda Bengtzing som står för årets sista chans till en äkta schlager i finalen med sin smisk-sång ”Killer Girl”. Hon har också varit het i sociala medier.

Den enda som egentligen inte förväntas gå vidare någonstans är Martin Stenmarck – förutom raka vägen till Svensktoppen förstås, där hans ”Du tar mig tillbaks” kommer passa som handen i handsken.

LÄS MER: Zlatan-Frans är tillbaka

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Hellum
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro