ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Melodifestivalen 2019: Så blir duellerna i Andra chansen – allt du behöver veta

Natalie Demirian · 27 Feb 2019
Uppdaterad 2 Mar 2019

Det är dags för Andra chansen i Melodifestivalen, som i år äger rum i Nyköping. Åtta bidrag ska mötas i fyra dueller och vinnarna i duellerna går direkt till finalen i Stockholm. Metros Melloexpert Natalie Demirian förutspår vilka som går segrande ur duellerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Christer Björkman berättar i ett klipp på SVT att det finns två grundregler när de väljer vilka som ska möta varandra i duellerna.

1. De som har kommit trea i en delfinal möter den som har kommit fyra i en delfinal. Vem som är trea och vem som är fyra i duellen vet dock inte tittarna förrän efter sändningen.

2. Man får inte möta någon som man redan har mött i en deltävling.

Så här ser duellerna ut:

Duell 1: ”Army of us” – Andreas Johnson möter ”Ashes to ashes” – Anna Bergendahl

Foto: TT
Foto: TT

Andreas Johnson

Betyg: 2

Anna Bergendahl

Betyg: 3

Natalie tippar: Anna Bergendahl vinner.

Anna Bergendahl har ju varit MIA (missing in action, reds. anm.) sedan hon vann för tio år sedan och sedan tokfloppade i Eurovision. Men hennes comeback-låt i år växer ju mer man lyssnar på den, medan Andreas Johnsons ”Army of us” tyvärr fortfarande låter som en sämre kopia av Avicii och Sandro Cavazzas superhit ”Without you”.

Duell 2: ”Nakna i regnet” – Vlad Reiser möter ”Chasing rivers” – Nano

Foto: TT
Foto: TT

Vlad Reiser

Betyg: 1

Nano

Betyg: 3

Natalie tippar: Nano vinner.

Nanos ”Chasing rivers” är inte lika stark som låten han gjorde Mellodebut med 2017, ”Hold on”, som då hade vinnarpotential. Men förtjänar ”Chasing rivers” en finalplats? Absolut. Vlads låt orkar jag inte ens kommentera. Låt oss säga att det är bra att det i och med det nya röstningssystemet inte enbart är influencerns antal följare på Youtube som kan avgöra hur det går.

Duell 3: ”Låt skiten brinna” – Martin Stenmarck möter ”Torn” – Lisa Ajax

Foto: TT
Foto: TT

Martin Stenmarck

Betyg: 1

Lisa Ajax

Betyg: 3

Natalie tippar: Lisa Ajax vinner.

Jag står fast vid att Martin Stenmarck bara har en okej låt i sin katalog (nej, jag syftar inte på ”Las Vegas”), och ”Låt skiten brinna” får mig inte att ändra åsikt. Lisa Ajax förtjänar solklart att gå vidare med sin hjärtekrossande ballad, och hon hade förmodligen fått en finalplats direkt om inte hennes deltävling var den absolut tuffaste med två potentiella vinnare i startfältet – John Lundvik och Bishara.

Duell 4: ”Who I am” – Rebecka Karlsson möter ”I do” – Arvingarna

Foto: TT
Foto: TT

Rebecka Karlsson

Betyg: 2

Arvingarna

Betyg: 2

Natalie tippar: Arvingarna vinner.

Det blir Disney mot dansband i den här duellen. Refrängen i Rebecka Karlssons ”du kan bli precis vad du vill, inget kan stoppa dig och så vidare”-låt låter precis som ”How far I’ll go” från Disney-filmen ”Moana”, eller ”Vaiana” som den heter på svenska. Arvingarna gör en ren dansbandslåt som inte faller mig i smaken överhuvudtaget, men som många ute i stugorna säkert älskar. Och de är ju trots allt ett av Sveriges mest folkkära band.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro