ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Melodifestivalen är gaypropaganda"

Matilda Bjerlöw · 8 Feb 2013
Uppdaterad 8 Feb 2013
"Jag står bredvid en jättehetero kille med gayvibbar", sa Gina Dirawi i direktsändning förra lördagen. Nu anmäls programmet till Granskningsnämnden.

"Jag står bredvid en jättehetero kille med gayvibbar", sa Gina Dirawi i direktsändning förra lördagen. Nu anmäls programmet till Granskningsnämnden. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix


Den första deltävlingen av Melodifestivalen var "gaypropaganda". Det menar en privatperson, som nu har anmält SVT till Granskningsnämnden.

klar

Artikellänk är kopierad

Och den här anmälan har inte gått obemärkt förbi på Twitter.
Och den här anmälan har inte gått obemärkt förbi på Twitter.

I Karlskrona i lördags sade programledaren Gina Dirawi att hon "står bredvid en jättehetero kille med gayvibbar", vilket fick både Danny och publiken att skratta högt. Men en av de 3,5 miljoner tittarna hemma i soffan drog knappast på munnen. Han blev tvärt om så upprörd att han valde att anmäla programmet, skriver Aftonbladet.

I sin anmälan skriver han bland annat att "böglobbyn har tagit över". Och fortsätter: "Enligt min bestämda uppfattning ska SVT inte sprida vad jag kallar "gaypropaganda". Om detta fortsätter vill jag veta hur jag ska slippa att se SVT:s kanaler och därmed undgå att betala licensavgift".

– Normalt sett brukar vi ta väldigt allvarligt på anmälningar till Granskningsnämnden, men här är det rätt svårt att hålla sig för skratt, säger Thomas Hall, evenemangschef på SVT, till tidningen.

Och det är inte bara han som har svårt att hålla sig för skratt. Även på Twitter har anmälan uppmärksammats och fått många att reagera:

"Någon anmäler melodifestivalen för att sprida gaypropaganda. Asså helt seriöst, va? Är det år 1940 eller 2013?"

"Lite gapskratt så här på fredagen är trevligt"

"Anmäla #melfest för gaypropaganda är lite som att anmäla Metallica för att de spelar hårdrock"

Och här är en kille som ser det hela ur ett annat ljus:"Hoppas det är sant och folk påverkas, tänk vilket dejtutbud jag får då! Blir mkt gosa gosa"

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro