ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Melodifestivalen skulle vara kul"

Urban Brådhe · 23 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
David vill ta en paus från perukhumorn och prova på något nytt. 

David vill ta en paus från perukhumorn och prova på något nytt. 


klar

Artikellänk är kopierad

SVENNEBANAN. När David Hellenius var liten var han så blyg att han inte kunde gå på dagis. Nu står han framför hela svenska folket i tv-rutan varje fredag. Metro träffar vår nye humorkung och snackar om perukhumor, svenneliv och Melodifestivalen.

Vad drömde du om när du var liten?– I förorten (Viksjö, reds anm) där jag kommer ifrån var man nöjd om man kunde få en firmabil. Det fanns inga jättestora drömmar.Din pappa var också i nöjesbranschen och jobbade på skivbolag, har det påverkat dig?– Det var häftigt, men jag tror inte det. Däremot hade jag en morfar, Gunnar Svensson, som spelade piano med Hasseåtage, så jag fick följa med på deras föreställningar.Och nu jobbar du med Peter Magnusson igen. Man får intryck av att du är pappan i er relation?– Ja, haha, kanske det. Det har ju blivit så att jag är programledaren i kostym i våra humorprogram och så kommer han och Christine (Meltzer reds anm) in i peruker.Apropå programledare, Melodifestivalen söker en ny …– Ja, jag har pratat lite med folk om det där fram och tillbaka, men jag har ju kontrakt med TV 4. Men det skulle vara kul.Hur gör man för att hålla gnistan uppe som etablerad humorprofil?– Personligen känner jag att jag nog kommer att ta en paus från perukhumorn snart. Jag skulle tycka att det var kul att göra en serie med rollfigurer, kanske dramahumor eller något sitcomaktigt. Du känns väldigt folklig, och din sambo Renée Nyberg ännu folkligare. Hur svennebanan är ni?– Extremt mycket svennebanan. Vi bor i radhus, har familjebuss, gillar att vara på landet. Hur ser en perfekt fredag ut för er?– Det där med att gå ut händer ju jävligt sällan. Det är mycket att man umgås med vänner och dricker vin.

Så vill jag ...

... hamna i fängelse

Det skulle jag ju inte vilja. Men jag kan bli jäkligt upprörd över kvinnomisshandel och övergrepp mot barn. Skulle jag sitta i fängelse så skulle det vara för att jag har miss-handlat en kvinnomisshandlare.... bli friad till

Det räcker ju att någon frågar. Men jag måste bli övertygad om att personen vill dela sitt liv med mig. På vissa bröllop tänker man shit, det var ju inte så festligt. Men på Christine Meltzers bröllop så tänkte vi att ”fan vad mysigt det verkar vara”. Vi kommer säkert att gifta oss någon gång.

... ha sex en sista gång

Ingen aning, den var för svår. Om det är sista gången så vill man ju att det ska vara med någon man älskar. Inte med Malou i hennes studio eller något sådant där, utan med den jag älskar och lever ihop med.

... bli riktigt full

Jag har inte så stora krav. Jag tycker det är väldigt trevligt att sitta med sina bästa kompisar och bli full. Det är härligt med människor som gillar att bli fulla ibland. Jag tycker det är rätt trevligt att bli lite onykter då och då, tjata och analysera samma sak om och om igen utan att bli trött på sig själv.

klar

Artikellänk är kopierad

Urban Brådhe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro