ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Melodifestivalstjärnans mamma: Sån var Robin som barn

metro · 10 Mar 2016
Uppdaterad 15 Feb 2017
Robins mamma är en hängiven supporter liksom resten av familjen som alla kommer heja på plats när han sjunger "Constellation prize" i Friends Arena i finalen.

Robins mamma är en hängiven supporter liksom resten av familjen som alla kommer heja på plats när han sjunger "Constellation prize" i Friends Arena i finalen. Foto: TT bild och privat


Robin Bengtsson skrällde i Melodifestivalens första deltävling med låten "Constellation prize". Men det är från mamma Anneli vi får höra hur den talangfulle sonen var förr.

klar

Artikellänk är kopierad

Robin var ett talangfullt barn, och nästan lite för snäll mot lillasyster Julia.
Robin var ett talangfullt barn, och nästan lite för snäll mot lillasyster Julia.Foto: Privat
Mor och son har en tät kontakt.
Mor och son har en tät kontakt.
Robin Bengtsson och Ace Wilder gick till final i den första deltävlingen.
Robin Bengtsson och Ace Wilder gick till final i den första deltävlingen.Foto: TT bild

Berätta om Robin, vem är han för dig?

– Jag tror det finns nästan ingen som inte tycker om Robin, för han är en person som är väldigt lätt att tycka om. Han är empatisk och lättsam har en rolig och skojfrisk humor. Och mot sin lillasyster har han alltid varit väldigt snäll, nästan för snäll.

Hur var han som liten?

– Ett väldigt lätt barn. Inte speciellt bråkig i tonåren heller. Han höll på med motocross väldigt länge och då krävs det alltid att en förälder är med, vilket hans pappa var eller så var det hela familjen. Och han tränade mycket och då kommer man ju inte in i det här tonårsfestandet så tidigt. Han tävlade nästan varje helg. Vi bodde då i vår husbil och umgicks med andra motocross familjer. Så vi har vänner för livet, över stora delar av Sverige och umgås med dem ännu.

Hur kom Robin in på musiken?

– Väldigt tidigt. Han började med blockflöjt i tvåan. Sen ringde de från musikskolan och sa att han var musikalisk och frågade om han fick välja annat instrument redan i trean. Och det fick han och då valde han trumpet, vilket han lärde sig rätt så fort. Så på skolavslutningen i trean spelade Robin ”Amazing grace” i kyrkan. Då var man ju stolt! Det övergick så småningom till gitarr och sång och han vann en talangtävling i nian.

Hur är er relation? Är han mammas pojke?

– Han är både mammas och pappas pojke. Han är så godmodig, ibland önskar jag att han hade tagit för sig mer, men nu verkar det som musiken kommit till honom för att stanna. Han och hans lillasyster har oftast valt att umgås med vår familj och vänner på högtider. Vet inte varför, men de tycker väl att det är trevligt! God mat, dryck, musik och dans brukar det bli!

Hur ofta ringer han till mamma?

– Vi hörs varje vecka! Vad brukar han be om hjälp med? – Allt möjligt, det kan vara matrecept och ibland tillskott i hushållskassan. Han har ju ett barn också, så ibland är det barnpassning.

Ja, du blev farmor rätt tidigt, vid 46 års ålder. Hur är det?

– Ja men det är verkligen jättekul! Han är så go’. Sist de var här så var vi och lekte i pulkabacken som är bara 100 meter härifrån.

Berätta något roligt om Robin som bara ni närmaste vet?

– Jag blev så förvånad en gång när jag fick höra om något dumt som Robin gjort. Men man ska inte tro att man har Guds bästa barn bara för att de är snälla. Det var på mellanstadiet och jag fick höra att han hade balanserat på ett broräcke högt över Ätran. När jag frågade honom så erkände han och blev väldigt förlägen. Förstod att vi blev livrädda. Men han är ju väldigt äventyrlig, gillar fart och att dyka och hoppa. Har dykcertifikat.

Hur hanterar man situationen med att ha en son som tjejerna jagar?

– Nä jagad tror jag inte att han är. Många vill säkert ha kontakt med honom på sociala medier. De gillar honom både som artist och person. Fast jag är kanske blåögd? Han är inte singel i alla fall.

Hur beter sig omgivningen? Märker du någon avundsjuka?

– Nej inte alls, tvärtom! Folk har kommit fram och tycker att han är så fin, och att han var så stiligt klädd och sjöng bra och så. De är jättestolta över att det är någon från bygden. Han är dessutom utnämnd till Ambassadör för Svenljunga kommun sen 2008, då han ”satte oss på kartan” när Robin var med i idol. När jag ska handla på ICA får jag se till att ha gott om tid för att prata med alla som vill. Det är jätteroligt.

Vad känner du när Robin uppträder?

– Väldigt stolt och nu till på lördag blir vi extra pirriga allihopa – allt måste ju klaffa!

Hur var Idol-perioden? (Robin kom trea i ”Idol” 2008)

– Det var väldigt hektiskt. Och han missade mycket i gymnasiet. Men de var hyggliga och lät honom gå ett år till sedan efteråt. Sedan var det ju lite svårt för Robin efteråt. Efter att ha varit så styrd av produktionen så ska man helt plötsligt klara sig själv. Det tror jag Robin tyckte var jobbigt. Men han kom igång och spelade med ett band sedan ganska snabbt.

Hur känns det att Robin är i final?

– Det är så roligt. I Svenljunga sitter det uppe stora banderoller med ”Rösta på Robin” och de ska ha ett stort event och sända finalen på storbilds-tv. Och Robin har signerat 200 idolkort till de som vill ha. Men vi ska åka till Stockholm hela familjen. Vi ska bo i Robins lägenhet i Täby. Och det är massor av kompisar och vänner som också ska åka upp.

Hur tror du det går?

– Jag tror att han kommer hamna i det övre skiktet. Men det är så svårt att veta, folk tycker så olika. Men jag tycker ju faktiskt att hans låt är jättebra, det hade jag tyckt även om det inte var Robin som sjöng den!

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro