ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Meltwater Group – möjlighet till snabb och internationell karriär

metro · 21 Sep 2011
Uppdaterad 21 Sep 2011

klar

Artikellänk är kopierad

För två år sedan började handelsstudenten Filip Berglund som trainee på Meltwater Group i Göteborg. Idag är han kontorsansvarig för Meltwater News i Miami.

– Meltwater är ett entreprenörsdrivet företag, som är ungt och drivs mycket av vilja och engagemang. Det är just det som har lockat mig, att det inte är så kompakt eller fyrkantigt.

Expansionen av Meltwater Group har skett i rask takt genom utvecklandet av nya affärsområden och nya kontor som öppnar världen över. De internationella möjligheterna som erbjuds är något som lockar många nyutexaminerade till Meltwater. När Filip letade efter ett spännande jobb i slutet av sina studier, letade han efter ett traineeprogram som kunde ge honom en bred förståelse för affärer och säljprocesser. Dessutom letade han efter möjligheterna att göra en internationell karriär. Det som fick honom att bestämma sig för Meltwaters traineeprogram var bland annat personerna som intervjuade honom. – De var väldigt karismatiska, drivna och framgångsrika personer och det kändes inspirerande att få en chans att jobba med dem. Jag bestämde mig direkt för att det här ville jag bli en del av.

Det som lockade Filip till att börja som trainee på Meltwater var entreprenörsandan, viljan och engagemanget i företaget. – Till skillnad från många andra bolag, där du hela tiden får vänta på din tur, är det på Meltwater istället upp till dig själv hur fort du vill att din karriär ska gå och var i företaget du vill ta vägen. Filip började som Sales Consultant på kontoret i Göteborg och efter 8 månader blev han befordrad till Sales Manager och fick ansvara för ett eget team. Elva månader senare, i mars 2011, fick Filip möjligheten att som Managing Director driva kontoret i Miami. – Vi arbetar med att hela tiden försöka ta människor utanför sin comfort zone, helst dagligen, då detta är grundläggande för att bli en bra affärsman. Det är först när man utmanar sig själv som man lär sig och utvecklas som person.

Filips jobb som kontorsansvarig handlar främst om att utveckla personerna på kontoret. Att sätta upp individuella karriärplaner på lång sikt, mål för månaden och veckan och klara och tydliga mål under dagen. En viktig del av hans jobb handlar om att upprätta en plan för hur olika mål ska uppnås, dels för hela teamet och dels på individnivå. Det innefattar mål både inom försäljning och personlig utveckling. – Något som är centralt på Meltwater är att ge kontinuerlig feedback. Vi satsar mycket på att driva personer framåt, och på så sätt få företaget att växa.

Möjligheterna att utvecklas efter traineeprogrammet ser Filip som nästintill oändliga. – Eftersom vi inte har ett traditionellt uppbyggt traineeprogram, med en horisontell karriärväg, utan snarare erbjuder en vertikal approach, så går man rakt upp kan man säga. Kanske vill man fortsätta inom försäljning med större konton, eller bli kontorsansvarig? Eller så får man möjligheten att öppna ett nytt kontor utomlands eller kanske till och med starta upp ett helt nytt affärsområde? Det beror helt enkelt på vad man själv är intresserad av. Du skapar själv dina förutsättningar genom hårt arbete och tydliga önskemål om karriär.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro