ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

...men för Ralf är Zlatan given

Oskar Nyström · 10 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Zlatan Ibrahimovic kan efterträda Fredrik Ljungberg som lagkapten för landslaget.

Zlatan Ibrahimovic kan efterträda Fredrik Ljungberg som lagkapten för landslaget. Foto: Scanpix.


"Svårt att se andra alternativ"

klar

Artikellänk är kopierad

Åke Fjellström ser inte Zlatan Ibrahimovic som landslagets nästa lagkapten. Men Ralf Edström håller inte med. I expertkommentatorns ögon är det Zlatan som bär bindeln i nästa stora mästerskap, VM 2010.

- Han har mognat både som person och spelare de senaste åren. Jag har svårt att se något annat alternativ efter Ljungberg än Zlatan, säger Edström till Metro.

Zlatan orsakade en mediestorm när han talade sig varm om Fredrik Stoor och Sebastian Larsson under en presskonferens för några dagar sedan. Den svenska fixstjärnans uttalanden tolkades som att han ville se Fredrik Ljungberg petad i premiären mot Grekland, men för Edström agerade Zlatan med en lagkaptens pondus.

- Det är precis så en lagkapten ska agera. Han lyfte fram två unga spelare och gav de sitt stöd, jag förstår inte hur det kan tolkas på något annat sätt. Det är självklart att han inte försökte påverka Lagerbäcks laguttagning, säger radiosportens expertkommentator.

Idrottspsykologen Åke Fjellström hävdar att Zlatan inte är tillräckligt mogen och har ett för stort ego för att efterträda Ljungberg som lagkapten. Det viftar Edström bort.

- Som lagkapten ska man ha bra kontakt med både såväl spelare som ledare och kunna föra gruppens talan. De egenskaparna har Zlatan, säger den förre landslagsspelaren.

- Idag är det oftast de största stjärnorna som utses till lagkapten och det är förståeligt. Samtidigt kan det bli en belastning om lagkaptenens uppgifter hämmar hans personliget eller spelstil.

klar

Artikellänk är kopierad

Oskar Nyström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro