ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mer än tre fjärdedelar av Roms poliskår sjukskrev sig på nyårsafton

Emma Björkman · 3 Jan 2015
Uppdaterad 3 Jan 2015
83,5 procent av Roms poliser sjukskrev sig på nyårsafton.

83,5 procent av Roms poliser sjukskrev sig på nyårsafton. Foto: Alamy / All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Omkring 600 000 personer firade nyår på Roms gator men det fanns inte särskilt många poliser i tjänst. Mer än tre fjärdedelar av poliserna som skulle ha jobbat på nyårsafton i Rom sjukskrev sig, skriver BBC Av tusen poliser som skulle ha jobbat på årets sista dag var 83,5 procent frånvarande. Trots att över en halv miljon människor intog den italienska huvudstadens gator för att fira in det nya året och att få poliser var i tjänst förflöt natten utan några större missöden, uppger borgmästarens stab.  Roms polischef Raffaele Clemente ser allvarligt på den stora frånvaron och beskriver den som "absolut omotiverad".

– Jag kan bara fördöma attityden hos dem som försökt sabotera nyårsfestligheterna, säger han.

Han tillade att poliskårens massjukskrivning inte bara "äventyrat människors säkerhet utan även anseendet hos den lokala polisen och staden Rom".  BBC uppger att enligt italienska Il Fatto Quotidiano har polisen i flera månader varit oense med stadens styrande till följd av nya arbetsregler  och lön. 

Rom tampades även problem med förseningar i tunnelbanan på nyårsafton eftersom det bara fanns sju förare tillgängliga men det krävdes 24 stycken för att kunna hålla alla linjer igång.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro