ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mer knasig k-pop

metro · 13 Dec 2013
Uppdaterad 13 Dec 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Här är mer bisarra bidrag från världens just nu ledande musikvideoland - Sydkorea. 

K-pop kallas den geografiska genren, vilket förstås betyder koreansk pop. Men i vissa står K uppenbarligen också för knasig, knäpp, konstig eller kuriös.

Julstjärna i hjälmen

Crayon Pop sätter julstjärnor i sina obligatoriska hjälmar när de framför årets fånigaste dans vid granen i ”Lonely christmas”. Så käckt, glatt, sockersött, näpet och barnvänligt att de bara var tvungna att avfyra en automatkarbin med clownnäsan på.

Viftar med snabeln

Androgyna G-Dragon lär vara en asiatisk stilikon. Men det kanske var innan den här videon. Varför den spännande låten ”MichiGO” ska associeras med snabelviftande i tunnelbanan, jättelika clownfötter och skakigt pissoarhäng är fullständigt obegripligt.

K-pop i full galopp

Hur tänkte man här då? Tjejer gillar killar och hästar, alltså förvandlar vi Norazo till kentaurer! Det funkar så där. Det är en lustig video, men ”Wild horse” låter mest som ett plågsamt öststatsbidrag i Eurovisionsschlagern.

Exotiska Stockholm

Vixx ”Only U” är inte alls särskilt udda, bara exotisk. I Koreanernas ögon. Pojkgruppen vandrar nämligen runt i kända Stockholmsmiljöer, möjligen ivrigt påhejade av Stockholm Visitors Board. Spelades in i samband med första k-pop-konserten i Sverige i höstas.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro