ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mer regn väntas i Skåne

TT · 6 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En av två rälsar på tågbanan har stängts av mellan Helsingborg och Landskrona eftersom banvallen där har underminerats av vattenmassorna. Det handlar om ett 60 meter långt område som står i högt vatten, enligt Banverket. Det går inte att reparera förrän det har slutat regna. Kontaktledningsstolpar står löst och ett fäste på rälsen har släppt. Passagerare med Öresundståg kan inte ta tåget från Landskrona utan måste själva ta sig till Kävlinge eller Helsingborg. 

Mer regn väntas i Skåne under fredagen. Enligt SMHI kan det handla om 20- 30 millimeter. Under fredagsmorgonen var läget lugnare jämfört med natten och torsdagen, då SOS Alarm blev nedringt av husägare vars tomter svämmat över.Delar av flera vägar är fortfarande avstängda, bland annat Inre- och Yttre ringvägen i Malmö. Även infarten till Malmö från Sege är stängd och vid Spillepengens trafikplats är E 6 mot Alnarp avstängd i båda riktningarna. Några mindre vägar är också avstängda, bland annat väg 11 mellan Staffanstorp och Dalby, väg 107 vid Ängelholm och väg 105 vid Förslöv.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro