ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mest fritidshus för pengarna i Sala

TT · 1 Jul 2013
Uppdaterad 1 Jul 2013
Mest fritidshus för pengarna i Sala

Mest fritidshus för pengarna i Sala Foto: Scanpix


Det är stora skillnader mellan hur mycket fritidshus man får för en miljon kronor i olika delar av landet. I Sala räcker pengarna till hela 110 kvadratmeter, i Nacka får man nöja sig med 14 kvadratmeter.

klar

Artikellänk är kopierad

I Nacka kommun, där fritidshusen är dyrast i landet, är det genomsnittliga priset per kvadratmeter 69 843 kronor. Det ger endast 14 kvadratmeter för en miljon kronor.

– Avståndet till en centralort och att det finns kommunikationer för att ta sig till sitt fritidshus är viktigt för priset. Det väger också tungt om huset ligger vid havet eller en sjö, säger Peeter Pütsep, vd för Svensk Fastighetsförmedling som har sammanställt det senaste årets fritidshuspriser.

Han berättar också att fritidshusköparna vill ha högre standard än för tio år sedan. – Folk har nog blivit lite bekvämare och många tänker att fritidshuset på sikt ska kunna bli ett permanent boende.

Billigast i landet är fritidshusen i Sala. Det genomsnittliga kvadratmeterpriset på 9 129 kronor gör att en miljon räcker till 110 kvadratmeter. – De som köper fritidshus på mindre orter som Sala har ofta flyttat till Stockholm eller Göteborg och vill ha en anknytning till sin hembygd och släktingar som finns kvar.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro