ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Meta mitt i Göteborg – om kd får bestämma

Charlotte Simonson · 18 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Kommunalrådet Carina Liljesand vill att det varje dag ska kunna se ut som vid det årlig Vallgravsmetet. 

Kommunalrådet Carina Liljesand vill att det varje dag ska kunna se ut som vid det årlig Vallgravsmetet.  Foto: Rolf Johansson


klar

Artikellänk är kopierad

Drömmer du om gammelgäddan? Snart kan du meta upp den från en brygga i Brunnsparken. Åtminstone om kommunalrådet Carina Liljesand, kd, får bestämma.I en motion till kommunfullmäktige föreslår Carina Liljesand att göteborgs hobbyfiskare ska få en ny oas mitt i stan.– Vi ska komma ihåg att vi är en sjöfartsstad. Varför inte göra något för fritidsfiskarna här? säger hon.

Genom att göra det lättare att komma nära vattnet genom småbryggor och bänkar och plantera in fisk i Vallgraven skulle varje dag kunna bli som det årliga ­fiske­jippot Vallgravsmetet, menar Liljesand. Dessutom skulle det göra Göteborg ännu mer attraktivt för turister.I dag kan man med gult fiskekort fiska i 57 vatten runt Göteborg och unga under 16 år fiskar gratis.

Rolf Johansson på Sportfiskarna i Göteborg menar att det redan i dag är populärt att fiska i centrum men tycker att de nya förslagen låter lockande och kanske kan få fler av Göteborgs unga intresserade av att meta, kasta och håva.– Gör man i ordning särskilda områden så ökar fisket. I stadsplaneringen gäller det att inte göra områden slutna och otillgängliga.

Han tar Norra älvstranden som exempel på en tillgänglig kajkant, och betonar vikten av att exempelvis Trädgårdsföreningen är öppen för en bred allmänhet – och därmed fiskare

klar

Artikellänk är kopierad

Charlotte Simonson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro