ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Meteorologen bekräftar: Sommaren gör comeback i veckan

Ida Gustafsson · 29 Aug 2016
Uppdaterad 29 Aug 2016
På med glajorna – på onsdag är sommaren här igen! (Bilden är ett montage)

På med glajorna – på onsdag är sommaren här igen! (Bilden är ett montage) Foto: IBL/Alamy/TT/NTB/Håkon Morsvold Larsen


Veckan börjar med spridda skurar i söder, ihållande regn i Svealand och kyligt norr. Men solen har inte tackat för sig, det bekräftar meteorologen Martin Hedberg: Sommaren gör en liten entré och kommer tillbaka.”

klar

Artikellänk är kopierad

”Sommar, sommar och sol, havet och vinden och doft av kaprifol”.

Den gamla dängan kan vi sjunga tillsammans i mitten på veckan när solen och värmen hittar tillbaka till Sverige. Läsare i södra delarna av landet kan börja nynna redan så smått i morgon, tisdag. 

– På onsdag får vi sydvästliga vindar som medför att varmare luft strömmar upp för landet, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen. LÄS MER: Quiz: Hur bra koll har du på vädret? 

I Götaland och Svealand kan temperaturen landa runt 20 grader, på sina håll upp emot 23 grader. För Norrbotten blir det runt 15-20 grader. Varmast ser det enligt prognosen ut att bli i de östra landskapen i Götaland och Svealand upp emot södra Norrland. 

– Det blir varannandagsväder, torsdag kommer ett regnområde, men på fredag är det soligt och vackert igen, säger Martin Hedberg.

Men passa på när det är soligt, i helgen ser det ut att bli svalare och – på sina håll – blötare igen. 

– På lördag kommer det bli ostadigt i Götaland och Svealand, men uppehåll och molnigt i Norrland. Under söndagen ser det ut att vara fortsatt med regnskurar i södra Svealand och uppehållsväder i Norrland. Temperaturerna har då fallit tillbaka runt 17-20 grader i Svealand och Götaland och mellan 10-15 grader i Norrland under lördag och söndag. LÄS MER: Sju skäl: Därför är hösten det bästa som finns 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro