ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Meteorologen: Helgen bjuder på sol och vackert vårväder

Filip Häggberg · 11 Mar 2016
Uppdaterad 11 Mar 2016
Ut i solen och njut.

Ut i solen och njut. Foto: Montage/Alamy


Våren närmar sig med stormsteg och i helgen får hela landet njuta när solen lyser med sin närvaro. Det kan bli upp mot tio grader”, säger Martin Hedberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Hela Sverige får njuta av solen i helgen. I fjälltrakterna blir det tidvis molnigt, men överlag är det ett vackert vårväder som tar över landet.

– Generellt så kommer solen att dominera hela landet, från norr till söder, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

Södra Sverige kan räkna med en temperatur till upp mot tio plusgrader och i Stockholm blir det upp till åtta grader. Om nätterna blir det dock kallt, minusgrader, till och med.

LÄS MER
De har haft mest rätt om vädret i sommar

– Under dagarna när solen ligger på kommer det att kännas betydligt varmare än vad det egentligen är. Att vädret är så klart är anledningen till att det blir kallare på nätterna, men det kanske man får ta, säger Martin Hedberg.

I de norra delarna av Sverige har det så kallade vår/vinter-vädret tagit fart. Det innebär att dagarna är långa eftersom solen är uppe länge och att snön ligger kvar i skidbackarna trots att det inte är kallt.

– Det är upplagt för väldigt fin skidåkning, för de som gillar det, säger Martin Hedberg.

LÄS MER
Sluta solhetsa, för bövelen
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro