ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Meteorologen: Hit ska du åka om du vill ha sol och värme i Sverige

Filip Häggberg · 11 Jul 2016
Uppdaterad 11 Jul 2016
För att undvika regnskurar och få mer solsken ska du söka dig antingen norrut eller österut.

För att undvika regnskurar och få mer solsken ska du söka dig antingen norrut eller österut. Foto: IBL/Alamy/Imago


Det ostadiga vädret i stora delar av landet ser ut att hålla i under hela veckan. Bara ett fåtal platser i Sverige ser ut att klara sig. Gotland, Öland och Norrlandskusten är dit du ska åka för att få bäst väder”, säger Martin Hedberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Det ligger just nu ett flackt lågtryck över hela Skandinavien som ligger bakom det ostadiga vädret där regnskurar blandas med uppehåll och solsken. Det berättar Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

– Det ser ut att hålla i sig veckan ut i nästan hela landet, så det är bara att gilla läget och ta det för vad det är. Passa på att gå ut och vara i solen när den väl är framme. Man får försöka se det positivt, regn har ju sina fördelar på landskapet, säger han.

LÄS MER
Här är reglerna som gäller vid grillning

Den som vill ha ett stabilt väder med mer sol och värme får söka sig till Gotland, Öland – och Norrbotten.

– På Gotland och Öland ser temperaturen ut att ligga på drygt 20 grader under veckan, med mycket sol dessutom. I Norrbotten verkar vädret bli kanonbra på onsdag och torsdag, med en temperatur mellan 20 och 25 grader, säger Martin Hedberg och fortsätter:

– Om du inte har möjlighet att ta dig till Norrland eller ut på Östersjön är den bästa chansen till ett stabilt sommarväder att söka dig så långt österut i landet som möjligt.

LÄS MER: 15 tv-serier du måste se sommaren 2016

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro