ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Meteorologen: Jag tror på våren”

Karolina Skoglund · 24 Feb 2014
Uppdaterad 24 Feb 2014

Håller de senaste dagarnas varma temperaturer i sig under fyra dagar till kan våren vara i Stockholm redan på torsdag. Och just nu ser det lovande ut – på måndagen kan det bli upp till 11 grader varmt.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT/Arkiv

I Malmö och i Göteborg kom våren redan förra veckan – nu är den på väg även till Stockholm.

– Ja det ska bli riktigt mild luft. I dag (måndag) ser det ut som att det ska bli riktigt varmt för att vara i februari med upp till 10-11 grader, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Och även om måndagen förväntas bli veckans varmaste dag ser temperaturen ut att hålla sig relativt hög även under resten av veckan, med temperaturer över fem grader på dagarna – vilket öppnar för våren. När medeltemperaturen håller sig över nollan sju dygn i streck anses det per definition som att våren kommit. Just nu är Stockholm uppe i tre dagar i streck.

– Det ser ut som att våren är på väg. Risken finns att temperaturen sjunker för mycket på natten under tisdag-onsdag, eftersom det ska vara klart väder. Men jag tror på våren. Det har redan kommit till stora delar av Götaland, hela vägen upp till Göteborg, säger Hallgren.LÄS MER:Senaste väderprognosen

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro