ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Meteorologen: Så blir vädret i helgen

Anna Åslund · 16 Jun 2016
Uppdaterad 17 Jun 2016

Efter att svenskarna blivit bortskämda med en hel del finväder den senaste tiden kom veckans regn som en överraskning. I helgen fortsätter vädret att vara ostadigt med en del regn men söndagen bjuder även på solchanser.

klar

Artikellänk är kopierad

Trots att helgen bara är precis runt hörnet är väderprognosen för de kommande dagarna fortfarande oklar. 

– Vi har ett lågtryck som är på väg uppåt söderifrån och det är svårt att säga vilken bana lågtrycket ska ta. Det är väldigt osäkert, säger Ingrid Nenkert, meterolog på Foreca. 

På fredagen går Vätternrundan av stapeln och beroende på vilken väg lågtrycket tar kan cyklisterna tvingas cykla i regn både fredag och lördag. 

Vädret ser lika ostadigt ut i övriga delar av Sverige. Malmö, som haft problem med översvämningar de senaste dagarna, får fortsatt regnväder under fredagen. Samma sak gäller i Norrland medan det blir uppehåll i mellersta delen av landet.

De som ska se Iron Maiden i Göteborg på fredagen har däremot tur – det ser ut att spricka upp och bli en fin kväll i västra Götaland. 

► LÄS MER: Så blir vädret på midsommar

De platser som inte får något regn på fredagen får det förmodligen i stället på lördagen, däribland Stockholm och Göteborg.

– Natten mot söndag drar regnet bort. Men under söndagen kommer ett nytt regnområde in och det är risk för skurar på många håll. Det är sådant väder just nu där det är mycket skurar, men det kan även spricka upp där emellan, säger Ingrid Nenkert. 

Störst chans att se solen verkar bli på söndag, vilket gäller för hela landet. 

– Söndagen ser ganska fin ut, det kan bli sol i framförallt Östra Götaland och Svealand. Öland och Gotland får nog en fin söndag. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro