ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Meteorologen: Så länge stannar kylan

Emelie Nilsson · 14 Jan 2016
Uppdaterad 14 Jan 2016
Det fortsätter att vara kallt i hela landet i ungefär en vecka till.

Det fortsätter att vara kallt i hela landet i ungefär en vecka till. Foto: TT (Montage)


Helgen bjuder på kyligt men kallt vinterväder i hela landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Kylan har kommit tillbaka på allvar och slagit klorna i stora delar av landet. På torsdagsmorgonen uppmättes 38 minusgrader i Nikkaloukta och så långt söderut som i Jönköping sjönk temperaturen så lågt som till 20 minusgrader. – Vi är ju i mitten av januari och det är nu det ska vara kallt men med tanke på hur milda vintrar vi haft och hur milt det var i november och december var det nog många i Götaland som blev lite överraskade i morse, säger Martin Hedberg på Vädercentralen.

►LÄS MER: Ny studie: Kallt väder 20 gånger dödligare än varmt väder

Den stränga kylan kommer att ligga kvar över landet under fredagen och lördagen med temperaturer ned mot 20 minusgrader innan det blir några grader varmare under söndag och måndag när vi kan vänta oss temperaturer kring 10-15 minusgrader. Tidigast om en vecka ser kylan ut att vika undan för lite mildare väder.

►LÄS MER: Det här kan du kräva om din lägenhet är kall

Några större snömängder kan vi inte räkna med förrän runt den 22 januari då ett omfattande snöområde tros komma in över Götaland, Svealand och södra Norrland. Norra Norrland kan räkna med ett mindre snöfall redan nu under helgen. – Det blir en vecka till med riktigt kallt och soligt väder och mest uppehåll. Många tycker det är besvärligt med blåsten vi haft men den tycks vara på väg att avta så vi kommer att få riktigt vackert vinterväder, säger Martin Hedberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Emelie Nilsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro