ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Meteorologen: Sommaren är inte över ännu

Natalie Demirian · 1 Sep 2017
Uppdaterad 1 Sep 2017

Foto: TT/Alamy


Med flera regnskurar och flera moln på himlen är det lätt att tro att hösten nu är här. Men oroa dig inte – än är det sommar. Så här ser vädret ut i helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Temperaturmässigt vajar det generellt mellan 15-20 grader. Det säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

– Någonstans kring den 5:e och 6:e september kanske det bli upp till 22 grader. Men jag ser ingen värmebölja i sikte, säger han.

Men det betyder inte att sommaren är över.

– Det beror ju på vad man förväntar sig med sommar, men när det är över tio grader i snitt, då är det sommar. Och tittar man på till exempel Stockholm så är det inte ens under tio grader på natten.

På lördagen bjuder Västkusten på bättre väder jämfört med Östersjötrakterna.

– Det som händer på lördagen är att det är ostliga vindar, och det gör att det är Östersjön som får regnskurar. På Västkusten är det ganska fint väder, och även hela vägen ner till i Skåne. Det blir upp till 15-20 grader i Götaland och runt 15 i Norrland. Det är ungefär samma sorts väder på söndag.

Generellt kan man förvänta sig lite ostadigt väder nästa vecka.

– Det blir en hel del moln och lite regn.

Men hösten är alltså inte här ännu.

– När temperaturerna pendlar mellan 12-13 grader upp till kanske max 20 grader och det även kommer in regnområden, då kännas det lite höstigt. Men vi får kalla det för sensommar!

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro