ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Meteorologen: "Ingen repris på förra helgen"

Valerie Kaspersen · 27 Apr 2018
Uppdaterad 27 Apr 2018
Ta med dig en jacka och fäll upp paraplyet – regnskurar väntar i hela landet.

Ta med dig en jacka och fäll upp paraplyet – regnskurar väntar i hela landet. Foto: Pixabay/ Wikimedia commons


Efter kanonvädret förra helgen hoppas de flesta på en favorit i repris, men tyvärr. Klassiskt vårväder väntar, enligt meteorologen Martin Hedberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Sommaren kom plötsligt och försvann lika fort. Nu kryper svalare dagar in och vi kan förvänta oss ett klassiskt vårväder. – Det är ju lite svalare nu. Det kom ju en liten puff där med riktigt varm luft. Nu är det “bara” runt tio grader, vilket är ganska normalt så här års, säger Martin Hedberg.

När det gäller Valborg som är precis runt hörnet kan stora delar av Sverige vänta sig ett uppehåll. Som det ser ut i dag är det ett högtryck som täcker stora delar av norra Skandinavien. – Det betyder att vi får ganska lite molnighet och att det blir svalt på kvällen. Sen ser det ut att det blir regn i Skåne, Blekinge och Halland. Resten av landet får mestadels klart väder och till större delen uppehåll, säger Martin Hedberg.

pil
Så blir vädret i helgen:

Stockholm: Det blir runt 12 till 13 grader under lördag och söndag som sjunker till åtta eller tio grader på kvällen. Ska du sitta ute så ta med dig en jacka. För det blir inte riktigt repris på förra veckan. Både på lördag och söndag så har vi en regnskur som sveper förbi. Det finns en större chans för regn i Stockholm än i Göteborg, vilket säkert många tycker är rättvist.

Göteborg: Det blir runt 12 grader på både lördag och söndag och en del sol. Det blir heller inte så blåsigt. Man kan förvänta sig lika mycket sol som regn. På Västkusten kan man nog njuta av lite solsken och temperaturen kan stiga upp till 14 grader. Hittar du en södervägg där så kan du nog känna att våren faktiskt är här.

Malmö: Det runt fem till sex plusgrader i södra Sverige under morgonen, vilket sedan stiger upp mot 10 till 15 grader under eftermiddagen. Det blir växlande molnighet med någon regnskur. Under Valborg kan man vänta sig regn.  

Källa: Martin Hedberg

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro