ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Meteorologen: Höstvädret är här – för att stanna

Filip Häggberg · 9 Aug 2016
Uppdaterad 9 Aug 2016
Vind och ostadigt väder har ersatt sol och värme.

Vind och ostadigt väder har ersatt sol och värme. Foto: IBL/Alamy


De varma och soliga sommardagarna vi kunde njuta av i juli är som bortblåsta – och så kommer det att förbli framöver. Det berättar meteorologen Martin Hedberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Längtar du tillbaka till 25-gradig värme och ständigt solsken? Det är bara att glömma, åtminstone ett tag framöver.

– Ja, värmen är lite som bortblåst. Vi har gått från riktigt sommarväder till lite höstlikt, där det är väldigt ostadigt, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

Sommarvädret har blivit variationsrikt och det kommer att hålla i sig veckan ut. Solen kikar fortfarande fram ibland, men temperaturerna är betydligt kallare, mellan 15 och 17 grader, och det växlas med regnskurar och regnfronter.

LÄS MER
Sluta klaga på kylan – vi bor faktiskt i Sverige

– Och det kommer att fortsätta att blåsa i hela landet. Värst är det på västkusten där SMHI till och med gått ut med en varning. Vinden ger de som firar semester på båten stora problem där, säger Martin Hedberg.

Till helgen blir det dock lite varmare, åtminstone i Stockholm. Där kan temperaturerna stiga mot 20 grader. I Göteborg kommer den att ligga kvar på max 17 grader och i Malmö på 18 grader.

– Semestern börjar väl ta slut för de flesta, så det kanske blir lite lättare att komma tillbaka till jobbet när vädret är sämre om man ska försöka vara positiv, säger Martin Hedberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro