ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Meteorologen: Snart blir det varmare igen – så länge stannar snön

Filip Häggberg · 22 Nov 2017
Uppdaterad 22 Nov 2017
Snön kan snart vara borta.

Snön kan snart vara borta. Foto: Julie Jacobson/AP/TT


Tisdagens snöyra lamslog människorna i mellersta och södra Sverige. Men snart är snön ett minne blott – redan på onsdagskvällen blir det mildare och snön förvandlas till regn.

klar

Artikellänk är kopierad

Snökaoset i tisdags lamslog stora delar av Sverige. I Stockholm slog det ut kollektivtrafiken stora delar av dagen.

Men efter onsdagen blir det betydligt mildare från Stockholmsområdet och söderut. Redan på onsdagskvällen väntas temperaturen ligga på uppåt fyra plusgrader.

– Och vid 22-tiden börjar det regna. Ett omfattande nederbördsområde kommer in i Sverige och rör sig norrut. Från Dalarna och norrut kommer det mer snö, men söder om det blir det regn, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

Här är 6 grejer du antagligen inte visste om snö.

Enligt SMHI finns det risk att regnet fryser när det landar – vilket kan leda till ishalka på vägarna, rapporterar TT.

Milda temperaturer fortsätter att prägla det svenska vädret mot veckoslutet. Under torsdagen kan det bli upp till åtta plusgrader i södra och mellersta Sverige – och i Norrland och nordvästra Svealand kan det bli upp till fem plusgrader.

Till helgen drar nederbörden bort och det blir svalare igen.

– Från södra Norrland och uppåt går det ner mot fem minusgrader igen och från Uppland och västerut mellan två och tre plusgrader, säger Martin Hedberg.

När kommer vintern hit för att stanna?

– Det har ju varit kallt i några dygn nu, men från och med i kväll går vi upp och vänder igen. Den som gillar riktig vinter får hoppas att den milda luften bara är temporär och att det svalare vädret som kommer i helgen stannar.

Men var blir vädret som mest besvärligt? Enligt Martin Hedberg kommer Norrlandskusten att drabbas hårt.

– Det kommer att vara väldigt blåsigt, från natten till torsdagen och under dagen. Dessutom kommer det att snöa intensivt, så där kan det bli stora trafikproblem.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro