ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Meteorologens glädjebesked: "Sol och plusgrader i helgen"

Linus Lindgren · 5 Apr 2018
Uppdaterad 5 Apr 2018
I helgen kan du förhoppningsvis värma dig lite i solen.

I helgen kan du förhoppningsvis värma dig lite i solen. Foto: TT


I södra Sverige har det varit meteorologisk vår ett tag nu. Men i helgen verkar det som att den drar sig upp över resten av Götaland och även Svealand.

klar

Artikellänk är kopierad

För att det ska klassas som meteorologisk vår ska dygnsmedeltemperaturen vara över noll grader i sju följande dygn. Detta inträffade redan i slutet av februari i Skåne.

Nu verkar det enligt Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen, som att våren kan vara på väg upp över resten av landet.

–Våren har inträffat i Skåne, Blekinge, Öland och delar av västkusten. I helgen verkar det som att våren kommer till resten av Götaland och Svealand, säger han.

Enligt Martin Hedberg har vädret varit molnigt och regnigt de senaste dagarna. Vädret till helgen blir mer vårlikt med sol och temperaturer så höga som 16 grader i Skåne och Göteborg och elva grader i Stockholm.

– Våren brukar ju karaktäriseras av väldigt varierande väder och det är något som har märkts de senaste dagarna. Många tänker ju däremot att våren är sol, varmt väder och fågelkvitter. Det verkar som att det kommer bli sådant väder i helgen och i början av nästa vecka, säger han.

Både norra och södra Norrland får fint vårvinterväder i helgen. Soligt och runt 5 plusgrader.

pil
Vädret i helgen:

Stockholm:Molnigt på fredagsförmiddagen men det spricker upp efter lunch och solen kommer fram. Hela helgen bjuder på temperaturer mellan 8 och 11 plusgrader. Fortsatt fint väder under början av nästa vecka.

Göteborg:Soligt och fint väder med temperaturer på mellan 10 och 16 grader hela helgen. Fortsätter i början av nästa vecka.

Malmö:Ungefär samma väder som i Göteborg med soligt och fint väder. Temperaturer på mellan 10 och 16 grader hela helgen. Fortsatt bra väder i början av nästa vecka.

Källa: Källa: Martin Hedberg, Vädercentralen.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro