ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Meterhög tsunamivåg har träffat Japan

TT · 7 Dec 2012
Uppdaterad 7 Dec 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Ett skalv som mätte 7,3 till 7,4 på Richterskalan, har skapat en meterhög tsunamivåg, som nu har slagit in vid staden Ishinomaki i Japan, rapporterar AFP. 

Det finns än så länge inga rapporter om skadade eller döda, skriver Reuters, och inte heller några rapporter om materiella skador.

Kärnkraftverket Fukushimas operatör, Tepco, uppger att allt fungerat som vanligt vid företagets reaktorer. Elkraftverk och raffinaderier uppges inte heller ha drabbats av några problem.

Alla tåg i Miyagi stannades efter skalvet och flygplatsen i Sendai, vilken översvämmades under tsunamin förra året, har stängt sin landningsbana.

Skalvets epicentrum låg 284 kilometer utanför Sendai, 459 kilometer nordost om Tokyo.

Tsunamivarningen gäller kustområdena i prefekturen Miyagi i nordöstra Japan, vilket är den region som drabbades av tsunamin 2011, rapporterar Reuters.

Enligt det japanska etermediebolaget NHK har Japans meteorologiska institut utfärdat en mildare tsunamivarning för kusterna i prefekturerna Iwate, Fukushima, Aomori och Ibaraki.

Skalvet kändes ända bort till huvudstaden Tokyo, där byggnader sattes i svaj.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro