ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro avslöjar: Dada Life är klara för Summerburst Göteborg

Hugo Ewald · 8 Feb 2016
Uppdaterad 8 Feb 2016
Olle Cornéer och Stefan Engblom.

Olle Cornéer och Stefan Engblom. Foto: Martin Adolfsson


Metro kan nu avslöja att Dada Life kommer att medverka på Summerburst Göteborg. Metro har pratat med duons Olle Cornéer om cancerbeskedet, den nya låten och varför duon verkar vara så besatta av bananer.

klar

Artikellänk är kopierad

Dada Life har sedan de slog igenom 2010 turnerat världen runt och väckt stor uppmärksamhet för sina hyperaktiva scenshower som kombinerar aggresivitet, hög energi och bananer. Nu kan Metro avslöja att superduon kommer att medverka på Summerburst Göteborg.

– Vi släpper en singel den 26 januari som heter "Tic tic tic". Det är första låten vi släpper på länge och det är kul att komma tillbaka med ny musik. Vi försöker alltid nå speciell känsla som det inte går att sätta namn på. Det är en kombination av aggressivitet och glädje. Den känslan tror jag vi plockade den här gången, säger Olle Cornéer.► LÄS MER: Metro chockade med gratisbiljetter till Summerburst

Är ni mer av en grupp eller mer av ett helt koncept?

– På sätt och vis. Vi har sagt att Dada life kommer från att ska leva ett Dafa life, det säger sig själv att det inte bara är musik. Musik är ju livet, det går inte att bara ta det ena.

Varför gillar ni bananer så mycket?

– Bananer är det perfekta käket om man inte hunnit äta. Är man på en smutsig klubb spelar det ingen roll, man bara tar bort skalet och den är perfekt. Sedan när folk började dyka upp i banandräkter fattade vi ingenting.

Du berättade 2014 om ditt cancerbesked, hur har det påverkat dig som person och er musik?

– Det påverkade på många sätt. Det blev väldigt tydligt vad som är viktigt i livet och inte är viktigt. Med musiken för Dada life har blivit att man fokuserar och prioriterar. Jag har också dragit igång ett soloprojekt, Night Gestalt, som är motsatsen till Dada life.

Summerburst Göteborg äger rum på Ullevi 27-28 maj.► LÄS MER: Så var Summerburst 2015: "Avicii var inte i form"

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro