ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro avslöjar: De ska leda fyrans kändiskörer

Patrick Ekstrand · 21 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Körtävlingen ”Clash of the choirs” som blev en tittarsuccé i USA kommer till TV 4. Metro kan i dag avslöja de sju kändisar som ska leda körer från sina hemorter.

Bland lagledarna finns bland andra Siw Malm­kvist som vann Melodifestivalen för snart 50 år se­dan och hårdrocks­bandet Hammerfalls sångare Joacim Cans.

Castingen för ”Körslaget” har redan börjat på de sju orterna och programmet ska sändas under sju lördagar med början den 29 mars.

Det har varit stort hemlighetsmakeri kring satsningen, men i går bekräftade TV 4:s programchef Fredrik Arefalk Metros uppgifter.– Det är en storslagen lördagsunderhållning som jag tror och hoppas ska fånga Sverige.

Han säger att körledarna kommer att vara ”synnerligen delaktiga” både under castingen och i fråga om låturvalet.

Programmet har redan sänts i USA, men är faktiskt en svensk idé.– Det gick väldigt bra i USA och vi diskuterar en andra säsong med NBC, säger Estelle von Schinkel, vd på utvecklings- och distributionsbolaget Friday TV. Även andra länder är intresserade.

Linda Bengtzing ska leda en kör från ­Gull­­­­­spång, ”Idol”-Agnes en från Vänersborg och Mar-koolio en från Or­­minge.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro