ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro avslöjar: First Aid Kit till Way Out West

· 1 Apr 2015
Uppdaterad 28 Apr 2015

Foto: Neil Krug


Metro kan nu avslöja festivalens senaste artistsläpp, ett efterlängtat återbesök av systrarna från Stockholm. Vi fick en intervju med dem.

klar

Artikellänk är kopierad

First aid kit är oftast ute och snurrar i världen, men nu kan Metro avslöja att de kommer hem till Way Out West i augusti för en exklusiv spelning. Det blir tredje gången systraduon Söderberg besöker festivalscenen i Göteborg. - Det är vår favorit av alla festivaler så det ska bli jättekul, säger Klara Söderberg på telefon från Manchester, England, där hon bor numera, medan Johanna är kvar i Stockholm.

Hon börjar rabbla namn de vill se från de redan klara artisterna. Patti Smith, Amason, The War on drugs – och förstås Emmylou Harris som de ju förärat en sång. *Har ni fått tillfälle att prata med henne om den? - Ja, hon berättade att hon hört låten i en affär i Australien och tyckt om den innan hon förstod att det var den alla hade pratat om. Det är jättekonstigt att tänka på att hon hört den, vi hade nog inte vågat skriva den om vi trodde det. Innan vi träffade henne var hon som en legendarisk figur man inte visste om hon fanns på riktigt, men hon var jättetrevlig.

Efter spelningen på Way Out West är det dags för First Aid Kit att ha lite ledigt. - Vi har ju spelat i åtta år nu, turnerat mycket och släppt ganska många skivor på ganska kort tid och känner att vi måste ta igen oss lite, och förhoppningsvis få tillbaka inspirationen. Man har hört att de flesta någon gång tänker att ”vi kommer aldrig att skriva en låt igen” men så kommer det så småningom, säger Klara Söderberg.

*Vad gör ni i turnébussen, lever vilt popstjärneliv? Ni blev irriterade när någon kallade er präktiga häromsistens. - Vi skulle aldrig orka med schemat vi har om vi festade hela tiden. Men vi får hela tiden höra åsikter om hur vi borde vara och det känns som något man bara gör mot unga tjejer, så att säga fuck you var ett ganska bra sätt att få tyst på dem. För då är man ju inte särskilt präktig, säger Klara Söderberg. - Kan vi inte bara få vara som vi är? Antingen är man hora eller präktig och det är så jäkla unket och jag blir så arg. Och det gäller inte bara oss utan alla kvinnor i offentligheten.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro