ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro avslöjar: Icona Pop klara för Summerburst 2016

Joel Linde · 25 Nov 2015
Uppdaterad 26 Nov 2015

I dag, torsdag, kan Metro exklusivt berätta att Icona Pop kommer att spela på Summerburst 2016. Det ska bli skitkul att komma tillbaka och visa vad vi går för”, säger Caroline Hjelt.

klar

Artikellänk är kopierad

När Metro får tag på Caroline Hjelt och Aino Jawo – tillsammans Icona Pop – sitter de i sin studio i Stockholm och spelar in sång och synt till den kommande skivan. En skiva som kommer att presenteras inför publiken på Summerburst i Stockholm och Göteborg 2016.

– Det känns jättekul! Vi spelade där 2012 och var de enda tjejerna, och det enda bandet som spelade live. Så det ska bli skitkul att komma tillbaka fyra år efter och visa vad man går för, säger Caroline.

– Och att få spela i Sverige, inflikar Aino.

– Vi har ju haft lyxen att spela utomlands väldigt mycket, men det är ju för oss en stor lyx att få komma hem och spela inför våra svenska fans. Vi är skitpeppade!

Vad är Summerburst för er?

– Somrig och festlig. Det är bara som en stor utomhusfest, med bra musik och det känns som att alla som går dit gör det för att dansa järnet. Man var väldigt nervös att gå in och spela, att gå från dj till att köra live, att det kan bli en dipp ibland, men folk blev nästan bara ännu mer peppade. Våra låtar passade väldigt bra där, säger Aino.

– Sen när vi var klara då gick vi bara ut och dansade tills hela alltet var slut, säger Caroline.

Hur går det med nya plattan?

– Vi bara skriver för fullt. Det känns skitbra. Egentligen så vill man bara visa alla vad man har, men det kan man inte, det får man inte än, säger Caroline.

– Vi har absolut kommit mer än halvvägs. Vi har många bra låtar, det är sjukt spännande för det känns som att vi har så mycket att berätta sedan förra albumet.

Hur ser ni på spelningen på Summerburst?

– Vi har stora planer. Det är alltid speciellt att spela hemma!

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro