ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro avslöjar: Manu Chao kommer till Sverige

Patrik Wirén · 4 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

WAY OUT WEST. Metro kan i dag avslöja att ännu en världsstjärna kommer till Way Out West i augusti. Spanskfranske sångaren Manu Chao är senaste tillskottet till Göteborgsfestivalen. Att det är första gången Manu Chao besöker Sverige som soloartist gör att Niklas Lundell på bokningsbolaget Luger är extra nöjd.– Det är den ultimata festivalbokningen. Jag kan tänka mig att man rådiggar det oavsett om man är en gammal hippie, punkare eller hiphoppare. Det är jäkligt spännande, säger han.

Manu Chao gjorde sig ett namn redan i slutet av 80-talet i bandet Mano Negra, ett band som hejdlöst blandade influenser från världens alla hörn och hyllades för sina energiska konserter. 1998 solodebuterade han med storsäljande albumet ”Clandestino”. I september är sångaren skivaktuell med ”La radiolina”.Är Manu Chao sista bokningen till festivalen?– Det är sista bokningen på den här nivån, men det kommer ytterligare ett par godbitar snart.

Sedan tidigare är det klart att bland andra Lily Allen, Primal Scream, The Hives, Kanye West och Regina Spektor kommer till Slottsskogen i Göteborg den 10–11 augusti. Och biljettförsäljningen går över förväntan, enligt Niklas Lundell. Även om Hultsfred blev ett fiasko har festivalsommaren varit god för landets arrangörer, trots tuffare konkurrens än tidigare. – Sådant går i vågor, men jag tror att festivalerna lyfter varandra. En bra festival väcker det allmänna intresset, och då rycker man med varandra.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro