ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro Esport tippar: Åtta lagen som avancerar i CS:GO-majorn

Erik Glanell · 13 Feb 2019
Uppdaterad 13 Feb 2019
Ninjas in Pyjamas Patrik "f0rest" Lindberg.

Ninjas in Pyjamas Patrik "f0rest" Lindberg. Foto: Helena Kristiansson/ESL


16 lag i Challenger stage gör upp om åtta platser i Legends stage. Metro Esport väljer ut sina åtta favoriter till avancemang utan inbördes ordning.

klar

Artikellänk är kopierad

Fnatic

Fnatic har fokuserat mer på sammanhållning och att jobba som ett lag inför 2019. Att hålla ihop både i och utanför spelet är inget som historiskt sett är förknippat med Fnatic, men det är ett vinnande koncept i dag. Se bara på Astralis. Med nya spelare, ny energi och god stämning kommer man långt. En plats i topp åtta blir easy peasy lemon squeezy.

ENCE

Finländsk CS ser bättre ut än på länge och allt är egentligen tack vare ENCE. Med Aleksi ”allu” Jalli som största namn och Jere ”sergej” Salo som Finlands nästa stora stjärna har de visat fina resultat. I Katowice är motståndet hårdare än de är vana vid och det kan betyda två saker: Att moralen sviktar eller att de höjer sig till nästa nivå. Metro Esport tror på det senare.

Ninjas in Pyjamas

Efter bergochdalbanan 2018 är det svårt att riktigt veta vad man kan förvänta sig från det legendariska svenska laget. Den stora frågan är snarare hur bra laget är än hur dåliga de är. Att de skulle hamna utanför topp åtta får anses väldigt osannolikt. De har rutin, de har skicklighet och förhoppningsvis en överraskande bra form när det verkligen gäller.

Vitality

Några av Frankrikes veteraner inom CS:GO samlades efter mycket om och men under Vitalitys flagg. Glädjande nog ser det ut att rulla på för laget och de har goda resultat i ryggsäcken. Rutinen bland spelarna är stor och laget kan överraka

G2 Esports

Franska femman är inte vad de var för något år sedan, men håller fortfarande hög nivå. Landsmännen i laget ovan har gått förbi på världsrankningen men med namn som KennyS, shox och bodyy är det svårt att se dem skickas ut ur Challenger stage.

NRG

Förutom några ändringar på coach-fronten har NRG hållit ihop ett bra tag nu och det har också gett resultat. De har seglat upp som Nordamerikas andra bästa lag efter Liquid som redan är i Legends. I den amerikanska minorn förlorade de inte en enda karta. De går in i majorn med en bra känsla och skulle mycket väl kunna ta den korta vägen till avancemang.

Cloud 9

Den amerikanska organisationen med Fnatic-legendaren Robin ”Flusha” Rönnqvist har fått en bra start på 2019 med en andraplats i ELEAGUE Invitational. De till och med 2-0:ade Faze i första matchen. Frågetecknet är nyförvärvet Jordan ”Zellsis” Montemurro men med så många erfarna kamrater att luta sig mot blir det här inga problem.

Renegades

Sista laget på den här listan är ett lotteri. Majorn har en förmåga att få de mest oväntade lag att höja sig för att få till skrällar man på förhand inte kunnat tänka sig. Metro Esports val faller på Renegades som tog förstaplatsen i Asiatiska minorn och visat på god form.

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro