ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro får ny vd – Mikael König tar över

Johan Wikén · 30 Mar 2017
Uppdaterad 30 Mar 2017
Mikael König är ny vd på Metro.

Mikael König är ny vd på Metro. Foto: Johan Wikén


Leif Eliasson slutar som vd på Metro. Mikael König tar över rollen. "Det finns otroligt mycket kunskap och kompetens i huset", säger den nytillträdda vd:n.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter snart två år som vd lämnar Leif Eliasson posten för ett nytt externt vd-uppdrag. Han ersätts av Mikael König.

– Leif har varit en väldigt uppskattad vd här på Metro och även om det är tråkigt att han lämnar, så har jag respekt för hans beslut och samtidigt känns det bra att få välkomna Mikael König som ny VD, säger Christen Ager-Hanssen, styrelseordförande för Metro, i ett pressmeddelande.

Mikael König går in med omedelbar verkan som vd för Metro. 

– Det känns alldeles utmärkt. Det är ett jättespännande projekt med nya ägare som har tydliga ambitioner, en vilja och resurser. Vi har ett företag med otroligt mycket kompetenta människor och mitt jobb blir att skapa förutsättningar och få saker och ting att hända, säger Mikael König.

– Jag har tillbringat en hel del tid här för att lära känna organisationen och affären. Jag märker att det bubblar här, alla vill så mycket. Det finns otroligt mycket kunskap och kompetens i huset. Ambitionen är att bli en ledande digital aktör i Norden, fortsätter han.

Mikael König har tidigare varit verkställande direktör för HQ AB.

Tidigare i år fick Metro nya ägare genom aktiebolaget Custos som ägs av Mats Qviberg och den norske finansmannen Christen Ager-Hanssen.

– Det är ett enormt engagerat och passionerat gäng jag fått lov att arbeta med och driva framåt under mina två år här på Metro. Ägarbytet då Kinnevik avyttrade Metro till Custos blev ett väldigt naturligt vägskäl för mig att lämna över stafettpinnen med tanke på att jag blivit erbjuden ett nytt spännande VD-uppdrag jag inte kunde tacka nej till. Jag är imponerad över det driv och engagemang de nya ägarna på kort tid har visat här på Metro, med att fortsätta transformationen av verksamheten för att bygga upp Nordens mest innovativa mediehus vilket jag med spänning kommer följa framöver, säger Leif Eliasson i ett pressmeddelande. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro