ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro får nya ägare – Qvibergsfären tar över

Linnéa Borgert · 15 Feb 2017
Uppdaterad 30 Mar 2017
"Jag ser att det finns stora möjligheter att utveckla affärerna inom media", säger Mats Qviberg. Till höger Cristina Stenbeck som sitter i styrelsen för Kinnevik.

"Jag ser att det finns stora möjligheter att utveckla affärerna inom media", säger Mats Qviberg. Till höger Cristina Stenbeck som sitter i styrelsen för Kinnevik. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT/ Lars Pehrson


Metro får nya ägare. Qvibergsfären har nu tecknat avtal med Kinnevik om att förvärva Metro i Norden. Affären träder i kraft med omedelbar verkan.

klar

Artikellänk är kopierad

Qvibergsfären köper Metro för 50 miljoner kronor genom aktiebolaget Custos. Ett investmentbolag med fokus på investeringar inom teknologi, media och telekom.

– Vi tycker att Metro är ett fantastiskt varumärke. Metro har gjort ett fantastiskt jobb med att komma till den positionen de har i dag, digitalt också, som med Metro mode, Metro jobb och Studentkortet. Vi tycker att varumärket förtjänar att vidareutvecklas i Stenbecks anda, säger Christen Ager-Hanssen, vd för Custos.

– Jag ser att det finns stora möjligheter att utveckla affärerna inom media. Media är en mogen bransch, mitt i ett paradigmskifte. I och med den digitala utvecklingen ser jag goda möjligheter för oss, säger Mats Qviberg, delägare Custos, i ett pressmeddelande.

Christen Ager-Hanssen är vd för Custos och arbetade för Kinnevik när Metro grundades för över 20 år sedan.

– Cristina Stenbeck ska ångra att hon sålde Metro, sa Christen Ager-Hanssen under ett möte med Metros medarbetare under onsdagen.

Leif Eliasson är vd för Metro.

– Metro är i dag ett av Sveriges största och mest innovativa mediehus, med Sveriges överlägset största dagstidning, livsstilsplattformen MetroMode, jobbsökarsajten MetroJobb och Studentkortet, med över en halv miljon aktiva studenter. Vi ser fram emot att tillsammans med våra nya ägare satsa stort och framåt, säger Leif Eliasson.

Eric Ljunggren, chefredaktör på Metro, säger att Metro kommer att köra på som vanligt.

– Spännande! Vi ser fram emot att tillsammans med de nya ägarna fortsätta att utveckla Metro, som ett av Sveriges största mediehus. I nuläget förändras ingenting. Vi har en plan och en budget för 2017. Det är business as usual.

Qvibergsfären är bland annat storägare i börsnoterade bolag som Bilia, Fabege, SEB och Oriflame.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro