ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro i Moskva

Boris Konoshenko Chefredaktör Metro Moskva · 1 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Modedesignern Armani förbereder en fotografering i Moskva.

Modedesignern Armani förbereder en fotografering i Moskva.


Lanseras i dag – vi ska bevaka det bästa här

klar

Artikellänk är kopierad

I dag lanserar Metro International en helt ny edition i Rysslands huvudstad Moskva – en av världens mest spännande städer. Vår nydesignade tidning kommer att bevaka det bästa Moskva har att erbjuda, från de senaste lokala nyheterna och politiken till de hetaste sporttalangerna, resedestinationer att drömma om och rapporter från stadens modescen. Vi kommer även att publicera internationella nyheter, tack vare våra kollegor på Metros tidningar världen runt.I korthet är Metro Moskva den perfekta tidningen att läsa när man reser med Moskvas magnifika tunnelbana.

5 saker Moskva har att erbjuda

1. ModeEn stad fylld av fashionistas och nya unga designtalanger och hippa nya märken på framväxt visar upp sig på stadens Modevecka. Kultmärkena Kova & T,  grundat av en av Moskvas mest berömda döttrar, Dasha Zhukova, räknar redan Kate Moss och Drew Barry­more till sina fans och andra designexporter är Kira Plastinina och Valentin Yudashkin.

2. SportFlera av landets största sporttalanger bor i Moskva, bland andra ishockeyspelaren Danny Markov som spelar för Dynamo Moskva och fotbollspelaren Juri Zhirkov från CSKA Moskva är en av de ryska stjärnorna. Andra sporthjältar bosatta i Moskva är tennisstjärnorna och syskonen Marat Safin och Dinara Safina. Tillsammans med Maria Sharapova (bilden) har de satt rysk tennis på kartan.

3. NattlivMoskvas nattliv har länge varit en välbehållen hemlighet och omvärlden har precis fått upp ögonen för att det nu är Moskva som sätter ribban för en lyckad utekväll – Moskvabor vet verkligen hur man festar. Med allt från hippa barer som 24/7 och Vogue till legendariska superklubbarna First och Dyagliev med internationella kändis-DJ:ar, så pulserar staden av liv ända tills solen går upp och det senaste inom mode och glamour möts i varje hörn.

4. MusikRyska popstjärnan Dima Bilan vann förra årets Eurovision Song Contest med sin hit ”Believe”, så i år är det Moskva som är värd för schlagertävlingen. Fyrtio deltagare kommer att tävla om vinnartiteln i Moskvas Olimpijski Arena i maj.

5. KonstGallerier som Aidan och Marat Guleman (i Vinzavod) har gjort sig ett namn genom att hitta och visa upp nya talanger. Men mest berömt för tillfället är galleriet Garage som drivs av renässansdamen Daria Zhukova (bilden). Inspirerad av Londons Tate Modern öppnade detta galleri ett före detta bussgarage i september 2008.

klar

Artikellänk är kopierad

Boris Konoshenko Chefredaktör Metro Moskva
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro