ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro i samtal om migration: "Sprids mängder av felaktigheter"

Staffan Erfors · 4 Jul 2017
Uppdaterad 5 Jul 2017

Det handlade om de nyanländas röst. Hugo Ewald från Metros Viralgranskaren och tidningens krönikör Abdulla Miri diskuterade integration och immigration och vad som är sant och falskt kring en av våra största samhällsutmaningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro, rekryteringssajten Just Arrived och kommunikationskoncernen H&H Group arrangerade seminariet i Almedalen.

Abdulla Miri inledde med att berätta som sin bakgrund som ekonom i Syrien och om sin flykt till Sverige under brinnande krig. Han stod inför valet att stanna i landet och göra militärtjänst eller fly.

Hugo Ewald från Metros Viralgranskaren berättade om sitt arbete med att kolla fakta.

– Just kring flyktingar, asylsökande och nyanlända sprids det mängder av felaktigheter och det är ett viktigt jobb att försöka få fram sanningen, konstaterade Hugo Ewald.

– De kallade mig statslös men jag är en människa, konstaterade Abdulla och berättade om hur flyktingsmugglare i Grekland hjälpte honom att komma till Italien för vidare färd mot Sverige.

– Jag var väldigt glad och känslan av trygghet slog mig direkt, det var som om ett berg som tyngt mina axlar lyftes ifrån mig. Jag kände mig pånyttfödd och lovade mig själv att alltid återvända till Malmö på nationaldagen. Jag firar alltid nationaldagen extra mycket, både för Sverige och för mig själv, sa Abdulla som kom till Sverige just den 6 juni 2013.

klar

Artikellänk är kopierad

Staffan Erfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro