ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro listar - dessa slutar efter EM

Andreas Braw · 23 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Många stjärnor slutar sina landslagskarriärer efter EM-slutspelet. Frankrike drabbas förmodligen värst av alla. Metro har listat stjärnfallet efter EM.

Många stjärnor slutar sina landslagskarriärer efter EM-slutspelet. Frankrike drabbas förmodligen värst av alla. Metro har listat stjärnfallet efter EM. Foto: Scanpix.


Rena stjärnfallet efter EM

klar

Artikellänk är kopierad

EM har blivit en framgångssaga för många. Nya stjärnor har tänts. Tidigare okända spelare har imponerat. Men vilka slutar? Metro har granskat stjärnfallet i EM.

Att spelare som Andrei Arshavin och Arda Turan skulle dominera i Schweiz och Österrike var det få som trodde. EM har blivit ett mästerskap för de nya spelarna, medan många av de etablerade har misslyckats.

I takt med att skaran av lag i turneringen krymper, tar de olika landslagens vetaraner avsked på löpande band. Frankrike är det lag som drabbats hårdast än så länge. Såväl Lilian Thuram och Claude Makelele har meddelat att de slutar i landslaget, medan Thierry Henry och Patrick Vieira funderar på att göra dem sällskap.

Även Holland drabbades av ett hårt slag när målvaktsfantomen och lagkaptenen Edwin van der Sar tog avsked. Samma sak gäller Greklands veteran Antonis Nikopolidis.

En annan lagkapten som dragit sig tillbaka är Kroatiens Nico Kovac, som sagt att han gärna fortsätter i 20-30 år till - men att hans kropp inte klarar av det.

Sverige hade under EM det äldsta landslaget. Det står redan klart att Marcus Allbäck och Niclas Alexandersson slutar. Men listan lär bli längre. Det kan vara en helt annan trupp som går mot VM 2010 när de yngre spelarna knackar på dörren till den internationella toppfotbollen.

Här är spelarna som slutar efter EM:- Edwin van der Sar, Holland

- Lilian Thuram, Frankrike

- Claude Makelele, Frankrike

- Nico Kovac, Kroatien

- Jan Koller, Tjeckien

- Antonis Nikopolidis, Grekland

- Petit, Portugal

- Niclas Alexandersson, Sverige

- Marcus Allbäck, Sverige

- Marco Streller, Schweiz

Spelare som antytt att de vill sluta med landslagsfotboll:

- Fredrik Ljungberg, Sverige

- Alessandro Del Piero, Italien

- Giovanni van Bronckhorst, Holland

- Henrik Larsson, Sverige

- Thierry Henry, Frankrike

- Patrick Vieira, Frankrike

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Braw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro