ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro och Europride lyckliga partners under sommarens största fest

Anna Åslund · 14 Maj 2018
Uppdaterad 14 Maj 2018
Alf Kjeller är projektledare för Europride 2018.

Alf Kjeller är projektledare för Europride 2018. Foto: Stockholm Pride/West Pride


Tycker du att prideparaderna brukar vara galna? Vänta tills du får se sommarens supermarscher under Europride. Den internationella jättefesten arrangeras i både Stockholm och Göteborg i juli och augusti och Metro är på nytt stolt mediepartner.

klar

Artikellänk är kopierad

Europride 2018 i Stockholm och Göteborg kommer inte bara ha ett svenskt fokus utan satsar på att attrahera besökare från hela världen. Årets festival kommer delvis att se annorlunda ut jämfört med Stockholm Pride och West Pride som vanligtvis arrangeras i Stockholm och Göteborg.

– Vi kan förvänta oss en färgglad festival med internationellt fokus, fullt med folk och massor av intressanta programpunkter. Och självklart fler internationella besökare än ett vanligt år på Stockholm Pride och West Pride, säger Alf Kjeller, projektledare för Europride 2018.

Metros samarbete med Europride 2018 innebär att läsare varje tisdag, med start den 15 maj, kommer att få ta del av artiklar och debattmaterial som belyser ämnen som rör exempelvis hbtq-frågor, mänskliga rättigheter och Pride-festivaler runt om i världen. Den 27 juli, samma dag som festivalen drar igång i Stockholm, kommer Metro även ut med en Europride-bilaga som kommer att delas ut på plats.

– Både Stockholm Pride och West Pride har haft ett bra samarbete genom åren med Metro. Vi vill ju sprida budskapet till så många som möjligt och Metro är ju en av Sveriges mest lästa tidningar. Den är dessutom gratis så den är tillgänglig för alla, säger Alf Kjeller.

Vad står Europride för enligt dig?

– En blandning av glädje, gemenskap, stolthet och kamp för mänskliga rättigheter, säger Alf Kjeller.

Thomas Eriksson är publisher på Metro.
Thomas Eriksson är publisher på Metro.

Så sent som förra året hade Metro ett samarbete med Stockholm Pride och enligt Thomas Eriksson, publisher på Metro, är det extra kul att även vara en del i den mer internationella festivalen i år.

– Det här är ett stort år för Priderörelsen i och med Europride. Samarbetet innebär att vi kommer nära den stora händelsen och att vi kommer vara den bästa källan för Pridenyheter.

Han menar att samarbetet med Europride är ett tillfälle för Metro att lyfta frågor om jämställdhet och mänskliga rättigheter.

– Metro och Pride har en lång historia och vi är stolta över att kalla oss partner till både Stockholm Pride och West Pride. Samarbetet handlar både om viktiga samhällsfrågor och ren och skär underhållning.

pil
Det här är Europride 2018

• Europride är ett årligt återkommande arrangemang med besökare från hela Europa. Varje år får en Pride-festival i Europa rätten att använda titeln Europride.

• Europride 2018 arrangeras gemensamt av de två festivalerna Stockholm Pride och West Pride. Europride har ett större internationellt fokus än Stockolm Pride och West Pride.

• I år hålls för tredje gången Europride i Sverige. Det är första gången två städer är arrangörer.

• Europride hålls i Stockholm mellan den 27 juli och 5 augusti. Europrideparaden i Stockholm är den 4 augusti.

• I Göteborg hålls Europride mellan den 14 augusti och 19 augusti. Europride-paraden i Göteborg hålls i samband med den officiella avslutningen den 18 augusti.

Källa: Stockholm Pride och West Pride. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro