ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro överlägset Sveriges största tidning

Emmelie Wallroth · 5 Feb 2015
Uppdaterad 5 Feb 2015

Den senaste mätningen från Orvesto Konsument visar att Metro fortsätter vara den överlägset största tidningen i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Gustav Gräll

Under det tredje kvartalet i fjol hade Metro sammanlagt 1,2 miljoner läsare i hela landet, visar den senaste mätningen från Orvesto Konsument.

– Det är fantastiskt att se hur Metro befäster sin position som Sveriges överlägset största tidning. I dessa tider där vår digitala läsning exploderat och över en miljon nu läser Metro på nätet många veckor är det lätt att glömma att 1,2 miljoner faktiskt läser en tryckt Metrotidning, varje dag, säger Kristoffer Rengfors, TF Chefredaktör på Metro.

För Metro innebär den nya mätningen en minskning med en procent i jämförelse med samma kvartal året innan. Aftonbladet, som är landets näst största tidning med 703 000 läsare, tappar tio procent.

– Jag är helt övertygad om att de digitala satsningar vi gjort med bland annat den flerfaldigt prisbelönta ”Viralgranskaren” även har lyft kvalitén på vår papperstidning och gjort den ännu mer relevant för den unga urbana målgrupp som alltid har läst Metro, säger Kristoffer Rengfors.

Metro i Göteborg ökar med omkring 21 000 läsare sedan mätningen ett år tidigare, samtidigt som konkurrenten Göteborgs-Posten tappar 39 000 läsare.

– Speciellt roligt är det att se att vi går tvärs emot hela branschen i Göteborg, där läsandet av Metros papperstidning faktiskt ökar samtidigt som vissa konkurrenter tappar tiotusentals läsare, säger Kristoffer Rengfors.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro